Bekijk de Webversie

 

amai!

Heb jij een vraag waarvoor artificiële intelligentie de oplossing kan zijn?

Het Kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil lanceren het project 'amai!' dat het brede publiek wil betrekken bij artificiële intelligentie. Op het platform amai.vlaanderen kan iedereen zijn vragen en ideeën indienen binnen vier thema’s: klimaat & milieu, gezondheid, mobiliteit en werk. Samen met experts en organisaties binnen de vier thema's, worden de ideeën verder uitgewerkt tot volwaardige oplossingen. Uiteindelijk worden ook vier ideeën tot werkelijkheid gebracht.

>> Klik hier voor meer info 

droogte

Lancering Reactief Afwegingskader voor Prioritair Watergebruik tijdens waterschaarste

De Vlaamse Regering wil zich beter voorbereiden op periodes van droogte en gaf de opdracht om een mogelijke afwegingskader te onderzoeken. Dat studiewerk is nu klaar. Het voorgestelde afwegingskader brengt onder meer het risico op waterschaarste in kaart. Voor alle mogelijke maatregelen werd ook de socio-economische impact ingeschat en is onderzocht wat de baten van de maatregelen zijn op het watersysteem.

>> Bekijk eindrapport en webinar

VSC

Uitnodiging: 'Lancering VSC Tier-1 Cloud component'

Het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) is het High Performance Computing centrum in Vlaanderen, het bundelt kennis rond supercomputing en levert diensten aan onderzoekers, de industrie en overheid. Op 20 mei lanceert VSC zijn Tier-1 Cloud-component. Tijdens het webinar zal de nieuwe Tier-1 Cloud-component worden gepresenteerd, waarbij de kenmerken en mogelijkheden zullen worden belicht aan de hand van twee gevalstudies. Tot slot zal praktische informatie worden gegeven over hoe u toegang tot deze nieuwe component kunt aanvragen

>> Programma en registratie 

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de commissie vragen om uitleg over o.a. de brief van VARIO over de Vlaamse brede heroverweging, de uitvoering van het investeringsplan 'Vlaamse Veerkracht' en het project ´Een STEM-academie in elke gemeente´.

>> Bekijk het verslag

Unesco

Gezocht: wetenschappers om Unesco-projectvoorstellen te evalueren

UNESCO bezorgde ons recent vijf nieuwe projectvoorstellen voor mogelijke financiering door het FUST. We zoeken nu geïnteresseerde wetenschappers om een of meerdere van deze projectvoorstellen te evalueren.

>> Bekijk hier de projectvoorstellen

Ook nog deze week


regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. sanctie frauduleuze steunaanvraag bij VLAIO, heropstartlening aan ondernemingen met liquiditeitsproblemen en thematische oproep bio-economie bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen.
>> Bekijk alle beslissingen

vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. Welvaartsfonds, industrieforum, gunning overheidsopdrachten aan kmo's en drieprocentnorm.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

phd cup
Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup 2021

Ben jij (of ken jij) iemand die in de voorbije twee jaar tot doctor promoveerde? Via de Vlaamse PhD Cup daagt SciMingo doctors uit om hun doctoraat met iedereen te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Gezocht: wetenschappers om Unesco-projectvoorstellen te evalueren
  2. Vlaanderen maakt 11 miljoen vrij voor programma Vlaamse Ruimtevaarteconomie
  3. Artificiële Intelligentie: de nieuwe aanpak van de Europese Commissie

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven