Bekijk de Webversie

 

VR

'Hermesfonds' wijzigt in 'Fonds voor Innoveren en Ondernemen'

De Vlaamse Regering keurt principieel het voorontwerp van decreet goed dat het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap 'Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen' opheft, dat de taken en bevoegdheden regelt en dat de naam 'Hermesfonds' wijzigt in het ‘Fonds voor Innoveren en Ondernemen’. Over dit voorontwerp wordt nu het advies ingewonnen van de SERV, van de VLOR en van de Raad van Bestuur van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen.

>> Lees meer

Ton Koopman

Orpheus Instituut haalt prestigieuze bibliotheek Ton Koopman naar Vlaanderen

Het Orpheus Instituut verwerft de prestigieuze bibliotheek van Ton Koopman. De focus van de collectie is de 17de- en 18de-eeuwse muziek, haar culturele context en uitvoeringspraktijk. De nieuwe onderzoeksgroep 'Resounding Libraries' zal projecten ontwikkelen rond de collectie.

>> Lees meer 

VLAIO

Record aan innovatiesteun voor kmo’s

In 2019 verleende het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) steun aan ruim 500 bedrijven voor een totaal van meer dan 200 miljoen euro. Dat is een record. Voor het tweede jaar op rij gaat meer dan de helft van dit subsidiebedrag naar projecten bij Vlaamse kmo’s.

>> Lees meer

AI

Artificiële Intelligentie: boek nu de voorstelling 'Improbotics'

'Improbotics' is een vorm van improvisatietheater dat gebruik maakt van Artificiële Intelligentie (AI) om zo AI te kaderen en te demystifiëren. Het project werd binnen het Vlaamse Beleidsplan AI goedgekeurd en ontvangt nu een eenmalige subsidie vanuit het Departement EWI. Deze voorstelling is beschikbaar — zowel in het Nederlands als het Engels — voor organisaties en bedrijven, alsook als schoolvoorstelling voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs.

>> Alle info over de voorstelling en boeking via deze link 

Ook nog deze week


img
Maak kennis met de Henry van de Velde Gold Award Winners 2020
Na meer dan 300 inzendingen en 2 juryrondes werden in BOZAR de Henry van de Velde Gold Award Winners bekendgemaakt. Dit zijn de belangrijkste designprijzen in België. De categorieën focussen op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij, maar ook op het klimaat.
>> Lees meer

Vragen deze week
Schriftelijke vragen deze week

O.a. projectoproep 'Betere digitale dienstverlening aan ondernemers', samenstelling ministeriële kabinetten en export Conferenceperen naar China.

>> Bekijk vragen en antwoorden

schelpenteldag
Grote schelpenteldag

Op zaterdag 14 maart mikken de organisatoren op mooi weer en een grote opkomst. En op nieuwe kennis. Zo wil het burgerwetenschapsinitiatief dit keer uitzoeken hoe het gesteld is met de verhouding tussen linker- en rechterschelphelften.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Elke euro Vlaamse steun voor Imec brengt 8 euro op
  2. Hoe kunnen we de samenwerking tussen landbouwers en biogebaseerde industrie versterken?
  3. Record aantal winwinleningen: vrienden en familie leenden in 2019 bijna 63 miljoen euro aan kmo’s

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven