Bekijk de Webversie

 

Innovatieve koelende kledij helpt atleten warm weer in Tokio te trotseren

Innovatieve koelende kledij helpt atleten warm weer in Tokio te trotseren

Innovatieve koelkledij, die de lichamen van atleten afkoelt tijdens het sporten, moet de Belgische olympiërs helpen de warmte in het Japanse Tokio te trotseren. Samen met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) liet Sport Vlaanderen deze koelkledij ontwikkelen door een consortium van zes instanties.

>> Lees meer 

beschermingsmechanisme

Ondernemers kunnen na 9 juni nog beroep doen op Vlaams beschermingsmechanisme

Ondernemingen die verplicht gesloten zijn of zware omzetverliezen hebben, kunnen ook in mei en juni rekenen op het Vlaams beschermingsmechanisme. Ondernemingen die op 9 juni opnieuw aan de slag kunnen, hebben de keuze om bescherming te vragen voor de 8 dagen sluitingsperiode zonder dat ze omzetverlies moeten aantonen, of de ganse maand juni indien ze minstens 60% omzetverlies hebben door de opgelegde beperkingen. Het gaat om een steunpercentage van 10% van de omzet in dezelfde periode in 2019.

>> Lees meer

ostend science park

WaterKlimaatHub moet onderzoek en innovatie versnellen

Vlaams minister van Economie, Landbouw en Innovatie Hilde Crevits heeft VITO de opdracht gegeven om in samenwerking met het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA) de WaterKlimaatHub in het nieuwe Ostend Science Park uit te bouwen. De WaterKlimaatHub combineert fysische en digitale technologische innovaties over de domeingrenzen van water, energie en klimaat heen. De hub helpt bestaande ideeën verder te ontwikkelen en versterken en moet een boost aan innovatie geven.

>> Lees meer

Energyville

Eigen dotatie voor EnergyVille

EnergyVille, gevestigd in Genk, is een onderzoekssamenwerking tussen KU Leuven, VITO, imec en UHasselt in het domein van duurzame energie en intelligente energiesystemen. EnergyVille is opgestart in 2009 en heeft ondertussen ongeveer 400 onderzoekers in haar rangen. Minister Crevits versterkt nu het duurzaam energieonderzoek met jaarlijks 3 miljoen euro. EnergyVille ontvangt zo naast de financiering via KU Leuven, VITO, imec en UHasselt ook een eigen dotatie.

>> Lees meer

imecxpands

Nieuw investeringsfonds voor beloftevolle nanotech start-ups

Op voorstel van Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist om 30 miljoen euro vrij te maken voor de oprichting van een nieuw imec.xpand fonds. Deze strategische investering creëert een hefboom tot het aantrekken van privaat durfkapitaal, waardoor beloftevolle Vlaamse nanotech start-ups kunnen uitgroeien tot succesvolle bedrijven.

>> Lees meer

EU

Europa's mondiale aanpak van Onderzoek & Innovatie

Vorige week publiceerde de Europese Commissie haar mededeling over “Europa's mondiale benadering van samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie”, Europa's strategie voor internationale samenwerking in een veranderende wereld. De EU wil zo een leidende rol spelen bij de ondersteuning van internationale onderzoeks- en innovatiepartnerschappen en innovatieve oplossingen aanreiken om onze samenlevingen groen, digitaal en gezond te maken.

>> Lees meer 

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen over o.a. de oprichting van een 'tower company' voor 5G, aanpak van subsidiefraude, EU-industriestrategie 2020 en ventilatiefonds.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering
O.a. subsidie versterking Vlaams energieonderzoek en kapitaalsverhoging Finlab.
>> Bekijk alle beslissingen

Vlaams parlement
Schriftelijke vragen deze week

O.a. Smart Manufacturing Campus Thor Park Genk, aanvragen winwinlening en aankoopbeleid Vlaamse overheid 'innovatieve producten en diensten'.

Bekijk alle vragen en antwoorden

ET Pathfinder
Prototype Einstein Telescoop

Aan de Universiteit Maastricht wordt momenteel druk gebouwd aan een groot onderzoekslaboratorium. Daarin wordt een prototype van de Einstein Telescoop geplaatst, de ET Pathfinder. 

>> Bekijk de videoreportage


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Uitnodiging marktconsultaties
  2. Europese programma’s Horizon Europa, Interne Markt en Digitaal Europa gaan van start
  3. Orpheus Instituut zoekt Coordinator of Valorisation (full-time)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven