Bekijk de Webversie

 

ecoom

Vlaanderen stevig op koers naar 3% O&O-intensiteit

Om Vlaanderen uit te bouwen als een sterke en competitieve regio in Europa heeft Vlaanderen zich geëngageerd om de Europese doelstelling na te streven om tegen 2020 3% van haar BBPR te besteden aan onderzoek en ontwikkeling (O&O). In de 3% light nota van 2020 berekent ECOOM, het Vlaamse Expertisecentrum voor O&O,  dat de uitgaven voor O&O als percentage van het BBPR de afgelopen tien jaar elk jaar toegenomen zijn, tot 2,92% in 2018.

>> Lees meer 

PIO

Maak kennis met de zeven nieuwe innovatieve overheidsopdrachten

De PIO-oproep van mei 2020 heeft alweer een aantal mooie, uitdagende projecten opgeleverd. Maak kennis met de zeven nieuwe innovatieve overheidsopdrachten.

>> Lees meer 

covid

Tijdelijke hogere steun voor investeringen in medische producten en beschermingsmateriaal

Bedrijven die naar aanleiding van de coronacrisis medische producten en beschermingsmateriaal ontwikkelen, kunnen tijdelijk hogere investeringssteun vragen. De Vlaamse Regering heeft dit op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits goedgekeurd. Het gaat om investeringen die recent gestart zijn, namelijk na 1 juni 2020. 

>> Lees meer 

innovocean

Vlaams minister Hilde Crevits legt de eerste steen van de InnovOcean Campus in Oostende

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Landbouw Hilde Crevits heeft vorige week de eerste symbolische steen gelegd van de nieuwe InnovOcean Campus van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). De gloednieuwe state-of-the-art InnovOcean Campus op de Oosteroever in Oostende moet het marien onderzoek een boost geven. 

>> Lees meer 

EDIH

Vlaamse preselectie 'European Digital Innovation Hubs': herbekijk infosessie

Vrijdag organiseerden we een online infomoment voor kandidaat-indieners voor de 'European Digital Innovation Hubs'. We gingen dieper in op de Vlaamse preselectie, de selectiecriteria, wat u moet opleveren om deel te nemen en de selectie op Europees niveau. Voor zij die er online niet bij konden zijn: de infosessie kan nu herbekeken worden.

>> Naar de infosessie 

vlaams parlement

Verslag EWI-commissie

Vlaams Minister Hilde Crevits antwoordde vorige week in de EWI-commissie o.a. op vragen over olieraffinaderij Gunvor, de Vlaamse AI-academie, de verspreiding van kennis en innovatie in de Vlaamse economie en het SERV-advies rond betere data voor het (corona-)beleid.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Ook nog deze week


vr
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. Strategische transformatiesteun Renson Sunprotection-Screens nv in Waregem en tijdelijke uitbreiding Strategische Transformatiesteun (STS).
>> Lees meer

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. geothermie (onderzoek VITO en opportuniteit in mijnschachten) en aanvragen hinderpremie per doelgroep.

>> Lees meer 

cover
COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link

>> Lees meer


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Een Digital Experience Lab in elke provincie
  2. 90 miljoen euro om ondernemerschap en innovatie te stimuleren
  3. European Digital Innovation Hubs: Vlaamse preselectie

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven