Bekijk de Webversie

 

AI

Artificiële intelligentie: oprichting kenniscentrum

De Vlaamse Regering keurde afgelopen vrijdag de oprichting goed van een gemeenschappelijk Kenniscentrum Data & Maatschappij. Het Kenniscentrum zal expertise rond de maatschappelijke impact van Artificiële Intelligentie (AI) opbouwen, integreren en laten doorstromen.

>> Lees meer 

Smart City

Smart City: in welke slimme stad wil jij leven?

Op donderdag 20 juni organiseren we onze laatste w[eet]enschap vóór de zomervakantie. (Wees gerust, na de zomervakantie gaan we er gewoon mee door.) Deze keer zet imec haar visie uiteen over Smart City. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden (goeie én minder goeie), zal men tonen hoe technologie een rol kan spelen in de steden van de toekomst.

>> Meer info en inschrijven via deze link

esfri

'Connecting ESFRI and the European Open Science Cloud (EOSC)'

Woensdag 5 juni organiseren we het event 'Connecting ESFRI and the European Open Science Cloud (EOSC)'. O.a. Michel Schouppe, senior beleidsadviseur bij de Europese Commissie zal de doelstellingen, timing en “governance” van de EOSC toelichten. De EOSC is er zeker niet alleen voor de ESFRI’s en andere grote onderzoeksinfrastructuren, en Open Science wordt de norm in de toekomst voor àlle wetenschap. Maar het is wel al duidelijk dat de ESFRI’s een pioniersrol spelen in het EOSC-verhaal. Ook Vlaamse wetenschappers en onderzoeksinstellingen plaveien aan de weg naar een open en betere wetenschap.

>> Bekijk hier het programma en schrijf je in 

plantentuin

Internationale erkenning voor Plantentuin Meise

De Plantentuin van Meise is voortaan een "Avdanced Conservation Practitioner". Hij kreeg die erkenning van de Botanic Gardens Conservation International (BGCI), na een diepgaand onderzoek over onder meer de conservatiewaarde van de levende collecties, het wetenschappelijk onderzoek, de opleiding en specialisatiegraad van het personeel, de geleverde inspanningen voor educatie en bewustmaking en het naleven van de internationale conventies.

>> Lees meer 

supernova

Technologiefestival SuperNova krijgt tweede editie en blijft in Antwerpen

Het technologiefestival SuperNova krijgt van 8 tot en met 11 oktober 2020 een tweede editie en blijft nog zeker drie edities in Antwerpen. De eerste editie lokte vorig jaar over vier dagen heen meer dan 35.000 professionele en andere bezoekers naar het Eilandje.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


saphire
Gepersonaliseerde geneeskunde: nieuwsbrief
SAPHIRe, het Europese coördinatie en ondersteuningsproject met als doel de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s te stimuleren, en dat door ons gecoördineerd wordt, verspreidt begin juni zijn eerste nieuwsbrief.
>> Schrijf je hier in op deze nieuwsbrief

vespa-watch
Ga mee de strijd aan tegen uitheemse wesp die honingbij bedreigt

HoneybeeValley en INBOVlaanderen roepen op tot melden van Aziatische hoornaar via de website vespawatch.be De site is een goed voorbeeld van een snellerespons-systeem op een biologische invasie. Het project is één van de 13 goedgekeurde Citizen Science projecten.

>> Lees meer 

VLAIO
VLAIO jaarverslag 2018

In 2018 kende VLAIO 625 miljoen euro steun toe en werkte samen  met 220 partners. 

>> Ontdek hier het VLAIO jaarverslag 2018.


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven