U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

In de editie mei 2019:

  • Schoolconcerten IkToon
  • Laetare wint theaterzaal Kubus
  • Kunst/Media & Techniek
  • Kindermuziekweek 2020
Schoolconcerten IkToon

Na onze oproep in de vorige nieuwsbrief hebben 3 scholen zich aangemeld voor de gratis klassieke concerten in het kader van de Maand van de Amateurkunst. In juni gaan er wisselende teams van Kubus-docenten de scholen in met een concert van een uur. Deze concerten worden mogelijk gemaakt door programmamanager Matthijs Broers van de afdeling Kunst in Uitvoering.

Mocht je de oproep over het hoofd hebben gezien, er is nog plaats voor enkele scholen! Aanmelden kan bij Chantal.  

Laetare wint theaterzaal Kubus

In het kader van 40 jaar Kubus hebben we begin van dit jaar scholen aangeboden om hen kosteloos te ondersteunen bij de eindmusicals. Groep 8 van basisschool Laetare heeft met hun originele reactie de theaterzaal en daarbij behorende ondersteuning gewonnen.

Akke Wiersma (directeur Kubus) is maandag 13 mei naar de school gegaan met 2 taarten en een bos bloemen om de groep en leerkrachten te verrassen. Woensdag 10 juli zal de grote première van de groep 8 film dus niet in de oude gymzaal van de school zijn, maar met alles erop en eraan in de theaterzaal van de Kubus.

Kunst/Media & Techniek

In november 2018 is Kubus samen met FleCk en 3 enthousiaste scholen gestart met het onderzoeken van de wensen en mogelijkheden voor het ontwikkelen van lessen kunst/media & techniek in het basisonderwijs.

Via de methodiek van ‘designthinking’ zijn we met deze scholen actief aan de slag gegaan en hebben de mogelijkheden onderzocht. In samenwerking met de scholen vragen we een subsidie aan bij het FCP fonds om de ontwikkeling mogelijk te maken. We hopen vanaf oktober met deze proeftuin te kunnen gaan starten! Lees meer...

Kindermuziekweek 2020

De Nederlandse muzieksector bundelt haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke, jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek.

Een dikke week doordrénkt van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar, die net zo’n begrip zou moeten worden als de Kinderboekenweek. Voortaan is heel Nederland in de eerste week van april in de ban van muziek. Met concerten, workshops en voorstellingen op school, in het kinderdagverblijf en in het theater kan ieder kind live van muziek genieten. Ook Kubus doet mee aan deze nieuwe Kindermuziekweek! Lees meer... 

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
AGENDA

24 mei
Kids Musical The Aristocats, Kubus

29 mei
Kids Musical De Grote Reddingsexpeditie, Kubus

1 juni
Opening Iktoon (maand van de amateurkunst), Stadhuis

5 juni
Slotpresentatie Lelystad vol Muziek, Kubus

15 juni
Jubileumfeest Kubus 40 jaar, Kubus

17 juni
Jongeren Musical King Arthur, de legende, Kubus

19 juni
Lelystadse Buitenspeeldag, Evenemententerrein Stationsbalkon Noord

26 juni
Lelystadse voorronde NK stoepranden, Evenemententerrein Stationsbalkon Noord

30 juni
Huiskamerfestival Lelystad, diverse locaties in de stad

10 juli
Laetare film première, Kubus

15 juli t/m 25 augustus
Zomervakantie

De nieuwe schoolagenda is klaar!

De coördinatoren in en rondom school trekken de komende maand de scholen weer in om de schoolagenda met daarin onder andere ons nieuwe aanbod te overhandigen aan de cultuurcoördinatoren en natuurlijk de wensen van de scholen voor 2019-2020 te bespreken. Heb jij al een afspraak staan?

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.