Bekijk de Webversie

 

trilaterale

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

De overheden van Vlaanderen, Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben drie jaar geleden, in september 2017, een trilaterale chemiestrategie opgestart. Op een online event met deelname van de drie bevoegde ministers, onder wie minister Hilde Crevits, werd vorige week een tussentijdse balans opgemaakt.

>> Lees meer

kvab

De Vlaamse Wetenschapsagenda en interdisciplinariteit

In de Vlaamse Wetenschapsagenda, die is opgesteld na een burgerconsultatie over de verwachtingen ten opzichte van de wetenschap, werden alle vragen gebundeld in 82 clustervragen, gerangschikt volgens vijf kennisdomeinen. Het is opvallend hoe de aanpak van de grote uitdagingen in alle gevallen overleg en samenwerking over de grenzen van de verschillende disciplines heen vereist. 'Tegenspraak tussen aandacht voor het interdisciplinaire enerzijds en excellentie op disciplinair niveau anderzijds hoeft er niet te zijn,' aldus Christoffel Waelkens in een nieuw KVAB-standpunt.

>> Lees meer

ECA

Steun voor bouw dronefabriek in Oostende in kader van mijnenbestrijding

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro steun toe aan het bedrijf ECA Group in Oostende. Dat bedrijf bouwt een nieuwe dronefabriek. Het gaan om drones om mijnen te bestrijden. Dankzij nieuwe technologie kunnen zeemijnen vanop afstand gedetecteerd en onschadelijk gemaakt worden. In de nieuwe fabriek zullen 70 mensen tewerkgesteld worden.

>> Lees meer

horizon

Uitnodiging infosessie: 'Horizon Europa'

De onderhandelingen over Horizon Europa, het negende Europees Kaderprogramma voor O&I dat van start gaat in 2021, worden met argusogen gevolgd door onze abonnees. Zo schreven er zich al meer dan 400 personen in om deel te nemen aan onze online infosessie van 14 oktober waar onze specialisten ter zake de meest actuele informatie zullen meegeven over Horizon Europa.

>> Nog niet ingeschreven? Neem hier deel

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
1,05 miljoen euro strategische transformatiesteun aan ECA Robotics Belgium bv in Oostende.
>> Lees meer

Speurgids 2020
Speurgids 2020

De Speurgids-reeks is een jaarlijkse publicatie van ons departement en gidst de lezer op een overzichtelijke manier doorheen de Vlaamse overheidsbudgetten voor zowel het economisch als het wetenschaps- en innovatiebeleid.

>> Maak hier kennis met de meer dan 4 miljard euro Vlaamse overheidsmiddelen voor economie, wetenschap en innovatie

blue career day
Blue career day

Op 6 oktober vindt de tweede editie van de Blue Career Day plaats. Tijdens dit evenement brengen we bedrijven actief in de blauwe economie in contact met gedreven enthousiastelingen die een job ambiëren in deze innovatieve sector.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Uitnodiging evenement: Horizon Europa
  2. Organisatoren evenementen kunnen terugbetaalbaar voorschot aanvragen
  3. VARIO brengt Vlaamse troeven in kaart voor de uitbouw van een sterke waterstofeconomie
     

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier



© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven