Dilemma: vervang ik de gasketel of niet? – Draag zorg voor uw zonnepanelen – Alles over de slimme meter - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Dilemma: vervang ik de gasketel of niet?

Zolang hij werkt, laat ik hem staan, redeneren de meesten. Logisch ook: het gaat tenslotte om een aanzienlijke investering. Toch wordt een gasketel van 15 à 20 jaar best vervangen. De nieuwste modellen verbruiken tot 30% minder en zijn vrij snel terugverdiend.

Wanneer moet ik mijn verwarmingsketel vervangen?

Zo bespaart u op warm water

Douche, bad of de afwas. Ongeveer de helft van het water dat we verbruiken, wordt verwarmd. En dat vergt uiteraard energie. Met enkele eenvoudige trucs wordt rationeel warmwaterverbruik kinderspel. U bespaart niet alleen op water, maar verlicht meteen ook de energiefactuur!

Ontdek snel onze tips om warm water te besparen

Draag zorg voor uw zonnepanelen

Zonnepanelen vergen nauwelijks onderhoud. Regen of sneeuw spoelt eventueel vuil er vanzelf af. Toch kunnen achtergebleven stof en bladeren hun rendement beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat ze schoon zijn, en inspecteer uw installatie af en toe op beschadigingen of defecten.

Hoe onderhoud ik mijn zonnepanelen?

De slimme meter van a tot z

De laatste maanden was hij weer volop in het nieuws: de slimme meter. Maar waarin verschilt die nu eigenlijk van de traditionele elektromechanische meter? En wanneer gebeurt de omschakeling naar de smart meter precies?

Wat is een slimme meter?
Meer info over slimme meters in Brussel

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit