Bekijk de Webversie

 

W&I-dag

"Nood aan toegenomen samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op vlak van innovatie"

Zowel Vlaanderen als Nederland heeft er alle belang bij om samen te werken om de socio-economische uitdagingen waarvoor beide staan, het hoofd te bieden. Dat is de boodschap op de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag, die vorige week plaatsvond in de Nederlandse ambassade in Brussel.

>> Lees meer

membranen

Uitnodiging W[eet]enschap: "Technologie van de natuur - Zetten membranen ons op weg naar een duurzame industrie?"

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Op dinsdag 26 november vertelt VITO ons tijdens de laatste W[eet]enschap van dit jaar hoe membranen - technologie geïnspireerd “uit de natuur” - ons kan helpen bij de transitie naar een duurzamere industrie, en in bijzonder een duurzame chemie.

>> Alle info en inschrijven

VARIO

Odysseus-programma: afschaffing versleuteling en nadruk op excellentie krijgen volle steun van VARIO

VARIO schaart zich in een nieuw advies volledig achter de beslissing om voor de nieuwe Odysseus-oproep die in 2020 zal georganiseerd worden, de volle 100% van de middelen te verdelen op basis van excellentie en dus af te stappen van de versleuteling waarbij 80% van de middelen werd verdeeld over de universiteiten volgens een verdeelsleutel.

>> Lees meer 

vleva

Verslag "Europees industriebeleid voor de toekomst"

Op 17 oktober organiseerden we samen met VLEVA een event rond “Het Europees industriebeleid voor de toekomst”.

>> Lees hier het verslag 

Ook nog deze week


duaal leren
RadarDuaal: interactieve kaart combineert lesplaatsen én werkplekken
Om werkplekbegeleiders en sectorconsulenten binnen duaal leren een duidelijk beeld te geven van de vraag en het aanbod in duaal leren is er nu de nieuwe toepassing RadarDuaal. Het project RadarDuaal is een samenwerking tussen SYNTRA Vlaanderen en Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO).
>> Lees meer

VARIO
Save the date! VARIO colloquium - 19 december

Op 19 december organiseert VARIO haar jaarlijkse colloquium. Deze keer onder de titel: "De toekomst is een complexe puzzel. Wetenschap en Innovatie zijn sleutelstukken." Reserveer alvast deze datum in je agenda. Inschrijfmogelijkheid volgt binnenkort.  

>> Meer info 

KustINzicht 2019
KustINzicht 2019

Het VLIZ en de provincie West-Vlaanderen lanceren met de eerste editie van KustINzicht een handig zakboekje, vol boeiende cijfers en analyses over het Vlaamse kustgebied. KustINzicht is beschikbaar als een boekje in een handig zakformaat, maar kan ook online worden geconsulteerd.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. VARIO vraagt meer inspraak voor Vlaanderen in ESA-ruimtevaartprogramma’s
  2. 3% O&O-nota ECOOM: interpretatieve nota en addendum
  3. Beleidsnota's Vlaamse regering niet uitgesteld tot januari

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven