Bekijk de Webversie

 

img

Lancering welvaartsfonds

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) lanceren samen met een consortium van sterke financiële partners het Welvaartsfonds. Die samenwerking is het antwoord op de nood aan kapitaal voor onze Vlaamse bedrijven  op (middel)lange termijn. Het Welvaartsfonds is één van 4 luiken van het Vlaams herstelplan voor onze economie. Het Welvaartsfonds is bedoeld zowel voor bedrijven die door de coronacrisis in moeilijkheden komen als bedrijven die hierin een opportuniteit zien en versneld willen groeien.

>> Lees meer 

FFP3

Strategische productie mondmaskers in Vlaanderen verankerd

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 3,2 miljoen euro Strategische Transformatiesteun COVID-19 toe aan de bedrijven Eurofilters en Medimundi. Die twee bedrijven zullen respectievelijk de grondstof voor mondmaskers en mondmaskers zelf vervaardigen. De productie maakt Vlaanderen minder afhankelijk van het buitenland. De productie in Vlaanderen was één van de aanbevelingen van de coronacommissie.

>> Lees meer

cyber

Cyberveiligheid: vijf miljoen euro om ondernemers en werknemers beter bewust te maken

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits wil Vlaamse ondernemers en werknemers beter bewust maken van cyberveiligheid. Veel ondernemers zijn zich nog altijd onvoldoende bewust van het gevaar of de uitdagingen op vlak van cyberveiligheid. Daarom heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits 9 bedrijven aangeduid die kmo’s individueel zullen begeleiden om hun cyberveiligheid te verhogen. Daarnaast wordt een systematisch opleidings- en informatieprogramma opgestart. In totaal wordt hiervoor ruim vijf miljoen euro voorzien.

>> Lees meer 

KVAB

KVAB: benoeming leden

De Vlaamse Regering benoemde afgelopen vrijdag de leden van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

>> Bekijk de nieuwe leden hier 

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen over o.a. de selectieprocedure van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen, de kritiek van de Bond Beter Leefmilieu op de Vlaamse waterstofvisie, en Circulair Vlaanderen.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

veerkracht

Bekijk de webinar 'Vlaamse Veerkracht'

De Vlaamse Regering organiseerde in samenwerking met VLEVA een webinar over de concrete implementatie van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ en de link met Europese financiering. Bedoeling was om alle stakeholders bijeen te brengen en hen te informeren over hoe het investeringsplan de volgende maanden zal uitgerold worden.

>> Bekijk hier de webinar vanaf het luik 'Economie, Wetenschap en Innovatie'

horizon

Horizon Europa: Raad en Europees Parlement bereiken voorlopig akkoord

Vorige week bereikten het Duitse Voorzitterschap van de Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie in triloog een voorlopig politiek akkoord over de Verordening inzake Horizon Europa, het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie voor de jaren 2021 tot 2027.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. verhoging werkingsmiddelen UNU-CRIS, COVID-19 gerelateerde strategische transformatiesteun en benoeming leden KVAB.
>> Bekijk alle beslissingen

SV
Schriftelijke vragen en antwoorden deze week

O.a. rapport Rekenhof 'Odysseusprogramma', budget voor Vlaanderen 'Horizon Europe' en werking en evaluatie onlinetool 'RadarDuaal'.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

Erika Vlieghe
Gouden Penning voor Erika Vlieghe

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten reikt de Gouden Penning 2020 uit aan infectiologe Erika Vlieghe voor haar enorme inzet tijdens de coronacrisis. Hiermee levert ze een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke relevantie van de wetenschap.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Open Science in Vlaanderen: uitgewerkte roadmap
  2. Herbekijk het VARIO e-colloquium
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (3 december 2020)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven