Weg met koudebruggen – Voor- en nadelen van de pelletkachel – Waterstof cruciaal bij energietransitie - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Weg met koudebruggen

Voelt het op bepaalde plekken in huis koeler aan? Dan kan dit wijzen op koudebruggen. Deze onderbrekingen in de thermische isolatie maken het ‘s winters soms héél koud en zorgen voor vochtplekken en schimmels. Om nog maar te zwijgen van een nodeloos hoge energiefactuur! Opsporen is de boodschap...

Lees meerDe pelletkachel: voor- en nadelen

Pelletkachels combineren de gezelligheid van een klassieke houtkachel met het comfort van centrale verwarming. Voor wie minder goed overweg kan met brandhout, vormen ze een aardig alternatief. Toch heeft de pelletkachel net als elke andere verwarmingsmethode, ook een aantal nadelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de pelletkachel?

Slim laden? Goed idee!

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Zo'n groeiend aantal elektrische auto’s opladen, vraagt echter veel van het elektriciteitsnetwerk. Om dat te ontlasten werd slim laden of smart charging bedacht. Wat is het precies, hoe werkt het en waarom is het zo belangrijk?

Hoe en waarom moet ik mijn elektrische wagen slim laden?

Waterstof cruciaal bij energietransitie

In het nieuwe energielandschap zal elektriciteit wellicht de hoofdrol spelen. Helaas is stroom opslaan en transporteren vooralsnog moeilijk, duur en vervuilend. Daarom kijken wetenschappers al jaren naar waterstof als dé oplossing.

Wat is de rol van waterstof in de energietransitie?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit