Bekijk de Webversie

 

imec

Elke euro Vlaamse steun voor imec brengt 8 euro op

Voor elke euro die de Vlaamse overheid investeert in imec realiseert het technologisch onderzoekscentrum in Leuven een toegevoegde waarde van 8 euro. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die vrijdag bekendgemaakt werd naar aanleiding van het bezoek van Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits (CD&V). De minister bezocht er o.a. de imec School waar sinds september vorig jaar technische talenten zonder diploma worden opgeleid.

>> Lees meer

winwinlening

Record aantal winwinleningen: vrienden en familie leenden in 2019 bijna 63 miljoen euro aan kmo’s

Nooit eerder werden zoveel kmo’s door familie, vrienden en bekenden geholpen aan kapitaal als het afgelopen jaar. In totaal werd maar liefst 62,5 miljoen euro geleend aan kmo’s via 2.630 projecten.
Het gemiddelde bedrag per lening ligt iets hoger dan de drie jaar voordien. In 2019 werd gemiddeld 23.771 euro geleend. In totaal zijn er vandaag ruim 19.000 winwinleningen geregistreerd voor een totaalbedrag van bijna een half miljard euro.

>> Lees meer 

ETS

Emissiehandelssysteem (ETS): Europese openbare raadpleging over ontwerp-ETS-richtsnoeren

In het kader van de Europese Green Deal vraagt de Europese Commissie aan burgers en belanghebbenden om via een openbare raadpleging hun standpunten kenbaar te maken over het voorstel van de Commissie en de mogelijke gevolgen ervan voor het koolstofweglekrisico (carbon leakage), de doeltreffendheid van het ETS-systeem en de mogelijke verstoringen van de mededinging.

>> Lees meer 

bio

Uitnodiging: 'Hoe kunnen we de samenwerking tussen landbouwers en biogebaseerde industrie versterken?'

Innovatie in de bio-economie vereist ook nieuwe waardeketens waar landbouw en industrie hun plaats in vinden. Op donderdag 20 februari organiseren we een Europese studiedag om de optimale innovaties en beleidsinstrumenten te bespreken voor een duurzame samenwerking tussen landbouw en industrie.

>> Alle info en inschrijven 

Ook nog deze week


Vraag en antwoord
Schriftelijke vragen deze week
O.a. Onderzoek en ontwikkeling (O&O) - prognoses inzake de realisatie van de 1%-norm, stand van zaken e-loket voor ondernemers, beleidsdomeinmatige toepassingen gamification en economische return F35 gevechtsvliegtuigen.
>> Bekijk vragen en antwoorden

smartpilots
SmartPilots Final Event: Boost European bio-economy innovation deployment by smart interregional cooperation

In het interreg project SmartPilots bundelden zes Europese pilootfaciliteiten samen met regio’s met bioeconomie als thema in hun slimme specialisatiestrategieën, hun innovatiecapaciteiten. Het project zal worden toegelicht tijdens een workshop die zal plaatsvinden op 4 februari 2020 als onderdeel van het programma van de European Innovation Summit.

>> Lees meer

ERA
Vlaamse reflectienota 'vernieuwde Europese onderzoeksruimte'

Samen met alle belanghebbenden hebben we een Vlaamse reflectienota uitgewerkt over de vernieuwde Europese onderzoeksruimte.

>> Lees hier de nota


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Citizen Science: zeven nieuwe projecten goedgekeurd
  2. Vlaamse reflectienota 'vernieuwde Europese onderzoeksruimte'
  3. AI - Neuromorphic computing: een brein in je broekzak

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven