Heraanleg De Pintelaan - Tramverlenging UZ

Nieuwsbrief 1 juli 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

De werkzaamheden voor de tramverlenging naar het UZ Gent startten in 2014. Fases 1 tot en met 3 werden eerder afgewerkt. Nu het bouwverlof (van 10 juli tot 3 augustus 2015) voor de deur staat, geven we u graag een stand van zaken mee.

 
Einde fase 4
 
 

Het deel van de De Pintelaan tussen de Opvoedingsstraat/Fritz de Beulestraat en de Zwijnaardsesteenweg is tegen het bouwverlof afgewerkt en zal vanaf dan toegankelijk zijn voor het verkeer.

 
Kruispunt Zwijnaardsesteenweg - De Pintelaan: open vanaf bouwverlof
 
 

Tijdens de werken aan het kruispunt Galglaan-De Pintelaan-Zwijnaardse-steenweg kan het verkeer over het kruispunt Zwijnaardsesteenweg-De Pintelaan rijden. Vanaf 10 juli tot vermoedelijk begin oktober 2015 ligt daar een tijdelijke asfaltering. Tijdens het bouwverlof zijn beide kruispunten toegankelijk voor het verkeer.

 
Fasen 5 en 6: De Pintelaan van Zwijnaardsesteenweg tot Galglaan
 
 

In september werken we opnieuw aan de De Pintelaan van de Zwijnaardsesteenweg tot aan de Galglaan:

  • in september 2015 leggen we een zwevende spoorbaan aan. Dat is een speciale constructie op matten om de trillingen van de tram op te vangen.
     
  • vanaf oktober tot vermoedelijk december 2015 werken we het tramspoor verder af en beginnen we aan de koffer- en funderingswerken voor de rijbaan. Aansluitend leggen we de definitieve asfaltverharding aan en komen er brede voet- en fietspaden.

Door de werkzaamheden wordt het kruispunt Zwijnaardsesteenweg-De Pintelaan opnieuw onderbroken vanaf begin oktober 2015.

 
Start fase 7: kruispunt galglaan-de pintelaan-zwijnaardsesteenweg
 
 

Op 3 augustus 2015 starten de werken aan het kruispunt Galglaan-De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg. Na de aanleg van nieuwe rioleringen beginnen we aan de aftakking van de tramlijn richting UZ Gent. Aansluitend werken we het kruispunt verder af. Het einde van deze fase is voorzien voor oktober 2015.

Het kruispunt wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten. Vanaf vermoedelijk begin oktober 2015 zal het weer toegankelijk zijn voor alle verkeer.

 
Handelaars
 
 

Tijdens deze werkzaamheden blijven alle handelszaken steeds bereikbaar. De werfzone is niet toegankelijk met de wagen, maar wel te voet.

 
Bereikbaarheid
 
 

Opgelet! Onderstaande omleidingen zijn onder voorbehoud. Gelieve steeds de signalisatie in acht te nemen.

Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voor voetgangers houden we zo lang mogelijk de voetpaden in stand.
Fietsers dienen een omleiding te volgen. We zorgen voor een duidelijke signalisatie op het terrein.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

Buslijnen 5 en 47 volgen hun huidige omleiding t.e.m. 17 juli 2015. Daarna rijden de bussen langs de Zwijnaardsesteenweg in plaats van langs de Galglaan. Vanaf vermoedelijk begin oktober loopt de omleiding opnieuw langs de Galglaan.

Vanaf 27 juli 2015 t.e.m. 30 augustus 2015 rijdt tram 4 niet tussen het Sint-Pietersstation en de eindhalte Gent Zwijnaardebrug. Dat komt omdat er niet alleen werken zijn in de Galglaan, maar ook in de Prinses Clementinalaan aan het station. Een pendelbus zal de tram vervangen.

Meer info over het openbaar vervoer vindt u aan de haltes, op de routeplanner van De Lijn en op delijn.be/gent.

Voor automobilisten:
 

Vanaf 3 augustus tot vermoedelijk begin oktober 2015 is het kruispunt Galglaan-De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg niet toegankelijk. De omleiding wordt momenteel nog bepaald. Wanneer ze definitief is, houden we u op de hoogte via delijn.be/gent en de elektronische nieuwsbrief.

Vanaf vermoedelijk begin oktober is het kruispunt Zwijnaardsesteenweg-De Pintelaan opnieuw afgesloten. Automobilisten moeten dan weer de omleiding van voor het bouwverlof volgen.