Bekijk de Webversie

 

klimaatsprong

Klimaatsprong: naar een koolstofcirculaire en CO2-arme Vlaamse industrie

Vlaams minister van Innovatie en Economie Hilde Crevits wil een belangrijke klimaatsprong richting 2050 maken. Dat heeft ze gezegd naar aanleiding van de bekendmaking van een belangrijk nieuw rapport om de Vlaamse industrie tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Samen met de bedrijfswereld en specialisten wil minister Crevits streven naar een koolstofcirculaire en CO2-arme Vlaamse industrie.

>> Lees meer

steunmaatregelen

Pakket steunmaatregelen voor Vlaamse ondernemers

Alle ondernemingen die verplicht gesloten worden ten gevolge van de coronamaatregelen krijgen automatisch toegang tot het Vlaams beschermingsmechanisme. Zij moeten geen omzetverlies aantonen. Zaken die niet verplicht gesloten zijn, hebben ook recht op de steun indien zij een omzetverlies van 60% kunnen aantonen. Er komt een minimumpremie van 1.000 euro voor anderhalve maand en een extra maximumbedrag voor ondernemingen met meer dan 50 werknemers, zij kunnen voor anderhalve maand tot 60.000 euro steun krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits beslist. Naast die financiële ondersteuning zullen ondernemingen ook kosteloos advies kunnen inwinnen over de stap naar online verkopen. Minister Crevits maakt daarvoor 700.000 euro vrij. Tot slot wordt ook de handelshuurlening verlengd tot 1 maart 2021.

>> Alle info 

EU

Doorbraak Europese meerjarenbegroting: gerichte versterking EU-programma’s zoals Horizon Europa, InvestEU en EU4Health

Vorige week werd het langverwachte politiek akkoord tussen de Raad en het Europees Parlement over de Europese meerjarenbegroting 2021-2027 bereikt. Het akkoord kwam er nadat er sinds augustus intensief werd overlegd tussen de Raad, het Parlement en de Commissie. Een belangrijk aspect van het akkoord is het extra budget voor een aantal Europese flagship programma’s. Het akkoord voorziet in een top up voor deze programma’s van 15 miljard euro.

>> Lees meer 

beleid en begroting

Beleid en begroting 2021

In de EWI-commissie werd vorige week door Vlaams minister Crevits het EWI-beleid en de EWI-begroting voor 2021 toegelicht.

>> Bekijk hier het verslag

FIT4FOOD

Uitnodiging: 'Afsluitende Fit4Food conferentie'

Op 24 en 25 november vindt de afsluitende conferentie plaats van het FIT4FOOD2030 project. Dit Europese project had als doel het Food2030 initiatief van de Europese Commissie verder vorm te geven. Samen met het Departement Landbouw en Visserij coördineerden we in het kader van dit project het Vlaamse Fit4Food2030 Policy Lab. Op de conferentie zal o.a. een overzicht worden geboden van de belangrijkste resultaten van het project. 

>> Alle info en inschrijven  

Ook nog deze week


vlaamse regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. vervolgmaatregelen Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen (VBM), werkingssubsidie Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en wijzigingsbesluit tewerkstelling buitenlandse werknemers.
>> Bekijk alle beslissingen in detail

mobilidata
Mobilidata maakt consortiumvorming eenvoudiger

Wil jouw organisatie een rol spelen in het Mobilidata-verhaal, maar heb je daarbij nood aan één of meerdere consortium-partners? Maak je via Mobilidata kenbaar zodat je eenvoudiger een consortium kan vormen.

>> Alle info via deze link 

online
Online? Nu of nooit! Gratis webinars om te starten met digitale verkoop

De coronacrisis treft Vlaamse ondernemers uit tal van sectoren erg hard. In 5 webinars wil VLAIO je inspireren om niet bij de pakken te blijven zitten, en nu je online aanwezigheid te boosten!

>> Alle info


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Horizon Europe Belgian launch event
  2. Vlaams-Nederlandse top dit jaar virtueel
  3. Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s in 2030
     

Vorige nieuwebrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven