Bekijk de Webversie

 

cyber

Jaarlijks 20 miljoen euro voor cybersecurity

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits wil het bewustzijn en de basiskennis rond cybersecurity bij onze ondernemers en kmo’s versterken. In samenwerking met VLAIO zullen ondernemingen gescand worden om te bekijken op welk niveau van cybersecurity ze zich bevinden. Op basis daarvan kan dan een advies of coachingstraject uitgewerkt worden.

>> Lees meer 

kenniscentrum

Uitnodiging: "Lancering Kenniscentrum Data & Maatschappij"

Op maandag 9 december heeft het lanceringsevenement van het Kenniscentrum Data & Maatschappij plaats. Het evenement is voornamelijk gericht naar beleidsmakers, bedrijven en het maatschappelijke middenveld.

>> Alle info en inschrijven

2020

Meer middelen voor Horizon 2020

Vorige week bereikten de drie Europese instellingen (Commissie, Raad en Parlement) een akkoord over de Europese begroting voor 2020. Horizon 2020, het Europees Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie, krijgt 13,49 miljard EUR (vastleggingskredieten) of 8,8% meer middelen dan in 2019.

>> Lees meer 

Vanguard initiatief

Vanguard Initiatief: jaarlijkse politieke vergadering

Vorige week organiseerde het Vanguard Initiatief, een netwerk van 36 Europese regio’s, haar jaarlijkse politieke vergadering in Brussel. Secretaris-generaal Johan Hanssens vertegenwoordigde Vlaanderen, stichtend lid van het Vanguard Initiative, op de meeting.

>> Lees meer 

VARIO

Uitnodiging: "VARIO-colloquium"

Op 19 december organiseert VARIO haar jaarlijkse colloquium. Deze keer onder de titel: "De toekomst is een complexe puzzel. Wetenschap en Innovatie zijn sleutelstukken." Prominente denkers, bedrijfsleiders, wetenschappers en ondernemers delen hun visie en ervaringen.

>> Alle info en inschrijven via deze link

scivil

Citizen Science: communicatie bij burgerwetenschap

Scivil, het Vlaamse kenniscentrum voor Citizen Science, publiceerde de communicatiegids ‘Communicatie bij burgerwetenschap – Een praktische handleiding voor communicatie en betrokkenheid bij citizen science’

>> Publicatie downloaden kan via deze link 

Ook nog deze week


PIO
PIO-project 'Gedragen duurzaam straatlicht' - luik 'licht' in aanbesteding
Voor ons PIO-project Duurzaam en gedragen straatlicht te Lembeek, in samenwerking met de Stad Halle en Fluvius, werd voor het luik 'licht' de aankondiging van de opdracht gepubliceerd
>> Lees meer

PIO
Aankondiging eerste fase voor 'Intelligent Assistent Planning' voor Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Voor ons PIO-project 'Iedere leerkracht op zijn plaats' i.s.m. Stedelijk Onderwijs Antwerpen en Digipolis Antwerpen is de opdracht voor de eerste fase in de ontwikkeling van een 'Intelligent Assisted Planning' tool aangekondigd.

>> Lees meer 

dag van de wetenschap
Recordopkomst voor Dag van de Wetenschap

Meer dan 120 Vlaamse en Brusselse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen openden zondag de deuren voor de Dag van de Wetenschap, voor meer dan 55.000 bezoekers. Het gaat om een recordopkomst. Op de verschillende locaties werden meer dan 750 activiteiten aangeboden.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Beleidsnota EWI: toelichting in commissie Vlaams Parlement
  2. Kmo-porteuille aangepast
  3. Nu zondag 'Dag van de Wetenschap'

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven