Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief 30 mei 2016

 
 

Geachte heer, mevrouw

Op basis van de testresultaten in verband met de barsten in de betonverharding in Heerweg-Noord en Zuid werd een herstelmethode uitgewerkt. Graag geven we u een update en de bijhorende planning.

 
herstellingswerkzaamheden
 
 

Oorzaak

Ter hoogte van de dwarsvoegen, waterslikkers en straatgoot stelden we schade aan het beton vast.

Herstelmethode en timing

Van 30 mei tot eind augustus  worden in Heerweg-Noord en Zuid, van aan de Klaartestraat tot aan bibliotheek Ter Linden, alle voegen gefaseerd hersteld. Om de doorlooptijd van deze werkzaamheden te beperken worden per fase verschillende voegen tegelijk aangepakt (120 meter). Elke fase duurt 2 weken: een week herstel en een week uitharding. Na het herstel worden de voegen aangelegd.

De planning houdt rekening met zowel de Zwijntjeskermis als de kermis dekenij ’T Schaarken. Daarom start op 30 mei fase 1 in Heerweg-Noord tussen de Klaartestraat en de buurtparking thv huisnummer 135 en op 7 juni start fase 2 in Heerweg-Zuid tussen de Dorpstraat en de bibliotheek Ter Linden.

De aannemer zal voor de start van elke nieuwe fase de buurtbewoners in deze zone verwittigen. Op die manier kan u tijdig uw wagen verplaatsen.

 
Minder hinder maatregelen
 
 

Er wordt tijdelijk minder-hinder-steenslag aangelegd op het braakliggend terrein in de Heerweg-Noord tussen Schaarkenstraat en Nederzwijnaarde en er komt een tijdelijke blauwe parkeerzone in de Dorpstraat.

 
bereikbaarheid
 
 

Door deze werkzaamheden wijzigt de verkeerssituatie.

Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de werken door, maar dienen de zones te betreden met de nodige voorzichtigheid.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

Omwille van de werkzaamheden volgen de bussen vanaf 7 juni plaatselijk een nieuwe reisweg.

Bus 5 en N5

- Richting Zwijnaarde Hekers:
Vanaf Tramstraat > Campusstraat > Hutsepotstraat > Dorpstraat > Zandvoordestraat > Normale reisweg.
Tijdelijke nieuwe halte Campusstraat, niet bediende halte Molen.

- Richting Gent:
Vanaf Zandvoordestraat > Joachim Schayckstraat > Adolphe Delle Faillelaan > Tramstraat > Normale reisweg.
Vervanghalte Kasteel en Brug E17, niet bediende halte Hutsepotstraat.

Bus 44, 70, 70 variant ‘Zwijnaarde Klosse’ en 71

- Richting Zwijnaarde Heerweg Zuid/Nazareth/Oudenaarde
Vanaf Tramstraat > Campusstraat > Hutsepotstraat > Dorpstraat > Zandvoordestraat > Heerweg Zuid > Normale reisweg.
Tijdelijke nieuwe halte Campusstraat en Zandvoordestraat,
niet bediende halte Molen en Remi Vlerickstraat.

- Richting Gent:
Vanaf Heerweg Zuid > Zandvoordestraat > Joachim Schayckstraat > Adolphe Delle Faillelaan > Tramstraat > Normale reisweg.
Tijdelijke halte Zandvoordestraat, vervanghalte Kasteel en Brug E17, niet bediende halte Hutsepotstraat.

Voor automobilisten:
 

De Heerweg-Noord en Zuid zijn tijdens deze periode afgesloten voor automobilisten en vrachtverkeer. Plaatselijk verkeer is mogelijk en alle handelaars blijven bereikbaar. Afhankelijk van de locatie van de werken, is het gedurende 2 weken niet mogelijk om voor de deur te parkeren of gebruik te maken van garages en buurtparkings.

Het vrachtverkeer komende van Zwijnaarde langs de N60 wordt via het Universitair Ziekenhuis en de Zwijnaardsesteenweg omgeleid tot aan Heerweg-Noord. Het vrachtverkeer komende van Merelbeke wordt via de R4 omgeleid.

Automobilisten worden omgeleid via Remi Vlerickstraat > Joachim Schayckstraat > Nieuwescheldestraat > Nederzwijnaarde > Industriepark Zwijnaarde > Klaartestraat naar Heerweg-Noord.