Bekijk de Webversie

 

Speurgids

Thema-nieuwsbrief Speurgids 2019

Vandaag lanceren we de Speurgids editie 2019. De lezer vindt er alle informatie over de middelen die vanuit de Vlaamse begroting hun weg vinden naar alle instrumenten en actoren binnen het Vlaamse O&O&I-landschap. In brede zin bekeken betreft het een kleine vier miljard euro die jaarlijks wordt ingezet ter ondersteuning van de Vlaamse kenniseconomie en -samenleving. De Speurgids ambieert maximale transparantie over de besteding van deze middelen.

>> Lees meer

quadruple

Innoveren in de 'Quadruple Helix'

Visie van Johan Hanssens, secretaris-generaal van het Departement EWI, opgenomen in de Ten geleide bij de Speurgids 2019. Een pleidooi voor dynamische interacties tussen kennisinstellingen, bedrijven, overheden en burgers met het oog op economische en maatschappelijke innovatie in Vlaanderen.

>> Lees meer

budget

Budgetten voor het Vlaams wetenschaps- en innovatiebeleid

Vanuit de Vlaamse begroting wordt in 2019 meer dan 3,6 miljard euro uitgetrokken ter ondersteuning van het Vlaams wetenschaps- en innovatiebeleid in brede zin. In deel 2 van de Speurgids 2019 wordt de besteding van deze middelen geanalyseerd.

>> Lees meer

economisch beleid

Budgetten voor het Vlaams economisch beleid

Vanuit de Vlaamse begroting 2019 wordt 280 miljoen euro uitgetrokken ter ondersteuning van het economisch beleid. In deel 1 van de Speurgids 2019 wordt de besteding van deze middelen geanalyseerd.

>> Lees meer

internationaal

De Vlaamse O&O-uitgaven internationaal vergeleken

Hoe scoort Vlaanderen in nationaal en internationaal vergelijkend opzicht inzake O&O-uitgaven? Hoe ver zijn we verwijderd van de 3% O&O-bestedingsnorm en de 1% overheidsfinancieringsnorm?

>> Lees meer

PIO

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten

Meer weten over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)? Veerle Lories, projectleider PIO, geeft in de Speurgids 2019 een actuele stand van zaken.

>> Lees meer 

Clusterbeleid

Het nieuwe Vlaamse clusterbeleid

Meer weten over het deze legislatuur opgestarte Vlaams clusterbeleid met de zes Speerpuntclusters en twintig Innovatieve bedrijfsnetwerken? De collega’s van VLAIO, Annie Renders en Jeroen Fiers, lichten in de Speurgids 2019 het Vlaams clusterlandschap toe.

>> Lees meer

FRIS

Flanders Research Information Space (FRIS)

Het Departement EWI won met het onderzoekportaal Flanders Research Information Space (FRIS) de Agoria e-gov Award 2018. Deel 6 van de Speurgids 2019 duidt het belang voor de Vlaamse stakeholders van dit portaal.

>> Lees meer

Ook nog deze week


weeetenschap
W[eet]enschap - Smart City: in welke slimme stad wil jij leven?
Op donderdag 20 juni organiseren we onze laatste w[eet]enschap vóór de zomervakantie. Deze keer zet imec haar visie uiteen over Smart City. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden (goeie én minder goeie), zal men tonen hoe technologie een rol kan spelen in de steden van de toekomst.
>> Meer info en inschrijven

Europese raad
Ministers van Industrie en Onderzoek vergaderen laatste keer in Brussel onder Roemeens Voorzitterschap

Op 27 en 28 mei 2019 vond in Brussel de Raad Concurrentievermogen (Interne Markt, Industrie, Onderzoek en Ruimtevaart) plaats, de laatste Raadsvergadering onder Roemeens Voorzitterschap.

>> Lees meer 

LRM jaarverslag
LRM Jaarverslag

Het jaarverslag belicht de werking en de resultaten van LRM, de investeringsmaatschappij voor Limburg.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven