Controle gasketel nu verplicht om de 2 jaar - Hoe kan ik CO-vergiftiging vermijden? - Energiepremies 2019 Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Rijden op aardgas of waterstof, een optie?

Benzine of diesel... Het lijkt niet langer hét dilemma bij aankoop van een nieuwe wagen. Tegenwoordig kan je namelijk ook kiezen uit schonere alternatieven. Elektrisch, hybride, aardgas en zelfs waterstof. Maar hoe zit dat juist? Met ons speciaal dossier ben je zo mee!

Auto's op waterstof: een veelbelovende technologie?
Is de aardgas- of CNG-wagen een volwaardig alternatief?
Lees ons volledig dossier over milieuvriendelijke wagensEnergiepremies 2019

Een lagere energiefactuur dit jaar? Ja, graag! Met enkele ingrepen kan je de energie-efficiëntie van je woning al flink opdrijven. Ook in 2019 zijn er weer interessante Brusselse energiepremies om je dat extra financiële duwtje in de rug te geven. Kijk snel of er iets voor jou bij zit!

Op welke energiepremies heb ik recht in Brussel in 2019?

Controle gasketel nu om de 2 jaar

Bijna 70% van de broeikasgasuitstoot in de hoofdstad komt van de verwarming van gebouwen. De strengere EPB-regelgeving moet dat verhelpen. Onder meer door een verplichte tweejaarlijkse controle voor cv-ketels én gasgeisers. Gezinnen met een laag inkomen krijgen hiervoor nu ook een subsidie.

Wat zijn de verplichte controles voor gasinstallaties?

Opgelet voor CO-vergiftiging!

Het is koud buiten. De verwarming draait op volle toeren, dus ramen en deuren blijven onverbiddelijk dicht. Dan is het opletten voor koolstofmonoxide! Een gevaarlijk reuk- en kleurloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen door gebrek aan zuurstof. 

Hoe kan ik een CO-vergiftiging voorkomen?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit