Bekijk de Webversie

 

FFT

Flanders Future Techfund: Vlaamse regering maakt 75 miljoen euro vrij voor nieuw technologiefonds

De Vlaamse Regering trekt 75 miljoen euro uit voor de oprichting van het nieuw technologiefonds 'Flanders Future Techfund'. Het moet onderzoekscentra en universiteiten in staat stellen de nieuwe technologieën die ze ontwikkelen breder in te zetten.

>> Lees meer 

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: nieuwe oproep gelanceerd

Word je geconfronteerd met een probleem in de werking van jouw publieke organisatie? Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor een uitdaging die zich in jouw sector stelt? En kan innovatie hiervoor mogelijk een antwoord bieden? Dan kan je bij ons Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) terecht. Met PIO bieden we je de kans om innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen of aan te kopen voor de problemen en/of uitdagingen die zich in jouw publieke organisatie stellen.

>> Alle info over de nieuwe PIO-oproep

PIO komt naar je toe

PIO komt naar je toe

Om iedereen de kans te geven kennis te maken met de nieuwe PIO-oproep organiseren we van woensdag 24 april tot en met dinsdag 30 april infosessies in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden.

>> Schrijf je hier in 

schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen deze week

O.a. stand van zaken interactieve Wetenschapsbarometer, alternatieve invulling Uplace-site Machelen en deelname Vlaamse onderzoekers aan Internationale onderzoeksinfrastructuren (IRI's).

>> Naar vraag en antwoord

Horizon Europa

Horizon Europa: Raad bevestigt gedeeltelijk akkoord

Het Comité van Permanente Vertegenwoordigers van de Raad van de Europese Unie bevestigde vorige week het gedeeltelijk politiek akkoord over Horizon Europa, dat gezien moet worden als onderdeel van een algemeen compromis over het volledige Horizon Europa pakket. Het bereikte akkoord moet nu – als laatste stap – nog formeel door het Europees Parlement worden goedgekeurd.

>> Lees meer

Ook nog deze week


PIO
Vlaamse Regering verlengt Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) tot eind 2023
De Vlaamse Regering heeft beslist om PIO tot eind 2023 verder te zetten. De kernopdracht van het PIO blijft de organisatie van oproepen voor projecten en het begeleiden en cofinancieren van innovatieve overheidsopdrachten.
>> Lees meer

Vlaamse Scriptiekrant
Vlaamse Scriptiekrant: maart editie

De Vlaamse ScriptieKrant is een driemaandelijkse uitgave waarin Scriptie vzw sterke bachelor- en masterproeven van deelnemers van de Vlaamse Scriptieprijs in de kijker zet. De ScriptieKrant is gratis te verkrijgen in alle Vlaamse openbare bibliotheken.

>> En hier online te lezen 

Sound of Science
Sound of Science 2019

Het allereerste openlucht wetenschapsfestival in België, Sound of Science 2018, was met 3300 tickets meteen een uitverkocht schot in de roos. Dit jaar zijn er twee festivaldagen: op vrijdag een Engelstalige Sound of Science Night en op zaterdag gaan de deuren de hele dag open.

>> Alle info


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven