Bekijk de Webversie

 

Vlaamse Regering

Vlaamse Regering hecht goedkeuring aan onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'

Begin dit jaar keurde de Vlaamse Regering het Vlaams beleidsplan rond CyberSecurity goed. Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits hecht de Vlaamse Regering nu voor de invulling van het eerste deel, uitvoeren van top strategisch basisonderzoek, haar goedkeuring aan het onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'. Ze kent ook een subsidie toe aan het onderzoeksprogramma voor het eerste werkingsjaar van bijna 8 miljoen euro.

>> Lees meer

european green deal

Europese Green Deal: Commissie maakt haar plannen kenbaar

Vorige week publiceerde de Europese Commissie haar mededeling en plannen voor een Europese Green Deal. De Europese Green Deal is de nieuwe Europese groeistrategie, met een routekaart op weg naar een duurzame Europese economie waarbij de klimaat- en milieuproblemen gezien worden als kansen op alle beleidsterreinen en tegelijk gezorgd wordt voor een eerlijke en inclusieve transitie voor iedereen.

 

>> Lees meer

IRI

Uitnodiging infosessie "Oproep Internationale Onderzoeksinfrastructuur"

Binnenkort wordt een tweede IRI-oproep georganiseerd voor enerzijds de selectie tot deelname van Vlaamse onderzoekers aan Europese en pan-Europese onderzoeksinfrastructuren en anderzijds de financiering van eenmalige en structurele kosten. Om meer duiding te geven rond deze nieuwe oproep organiseren we  samen met het FWO een informatie- en netwerkevent op woensdag 15 januari 2020 in Brussel.

>> Alle info en inschrijven

Power4bio

'Hoe kunnen we de samenwerking tussen landbouwers en biogebaseerde industrie versterken?'

Innovatie in de bio-economie vereist ook nieuwe waardeketens waar landbouw en industrie hun plaats in vinden. Departement EWI organiseert op 20 februari een Europese studiedag om de optimale innovaties en beleidsinstrumenten te bespreken die een duurzame samenwerking tussen landbouw en industrie stimuleren. Noteer alvast deze datum in je agenda. Inschrijfmogelijkheid volgt binnenkort via deze nieuwsbrief.

>> Lees hier meer over het evenement

VR

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. STEM-actieplan: werkingssubsidies voor sectorconvenants en selectie en goedkeuring nieuwe UNESCO projectvoorstellen voor financiering via het Vlaams UNESCO-Trustfonds.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


UvV
'Universiteit van Vlaanderen' krijgt prijs voor wetenschapspopularisering
De Universiteit van Vlaanderen kreeg afgelopen vrijdag de Prijs van de Vlaamse Minister voor Wetenschapsbeleid. Die wordt om de drie jaar uitgereikt aan personen of instellingen die wetenschap binnen het bereik brengen van het algemene publiek.
>> Lees meer

wablieft
PhD Cup wint Wablieft-prijs 2019

De PhD Cup zet jonge wetenschappers aan om hun onderzoeksresultaten in een heldere taal uit te leggen aan een groot publiek. Voor dat werk krijgt de PhD Cup nu de jaarlijkse Wablieftprijs.

>> Lees meer 

vito
Diepe geothermie

VITO hield de voorbije weken twee infovergaderingen over het Balmatt-project in Mol en Dessel. In totaal woonden ruim 100 buurtbewoners de vergaderingen bij.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Universiteiten slaan de handen in elkaar voor nieuw Kenniscentrum Data en Maatschappij
  2. Eerste bijeenkomst stuurgroep Artificiële Intelligentie
  3. Opleidingen AI en Cybersecurity: 17 goedgekeurde projecten en nieuwe oproep van 6,4 miljoen euro

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven