Bekijk de Webversie

 

rapporten

Voorstelling rapporten economische en maatschappelijke relancecomités

De Vlaamse Regering installeerde na het uitbreken van de coronacrisis twee relancecomités: een economisch en een maatschappelijk. Beide comités presenteerden vorige week hun definitieve rapporten. 

>> Lees hier de rapporten

Europese raad

Europese Raad bereikt akkoord over meerjarenbegroting en herstelfonds

Na vier dagen en vier nachten onderhandelen hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders gisterenochtend een akkoord bereikt over de volgende meerjarenbegroting tot 2027 en een coronaherstelfonds, samen goed voor zowat 1.800 miljard euro.

>> Lees meer 

Vlaamse Regering

Beslissing Vlaamse Regering deze week

O.a. overheveling Vlaams Energiebedrijf (VEB) naar beleidsdomein Omgeving, thematische oproep COVID-19 bij het FWO en Open Science beleid voor Vlaanderen en de Flemish Open Science Board (FOSB).

>> Lees meer 

innovatief

Vlaanderen wil innovatief ondernemend talent aantrekken

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits zorgt voor een nieuw kader waaraan buitenlandse zelfstandigen van buiten de EU in de toekomst zullen moeten voldoen om in Vlaanderen te werken. Er komen 3 nieuwe categorieën van zelfstandige ondernemers: de start-ups & scale-ups, de klassieke ondernemingen en de speciale statuten met een duidelijke focus op innovatief ondernemend talent.

>> Lees meer 

internationalisering

Internationalisering hoger onderwijs levert Vlaanderen economisch voordeel

VARIO en VLUHR (Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad) maakten vorige week de studie ‘De economische effecten van internationalisering in het hoger onderwijs’ bekend, die in hun opdracht werd uitgevoerd door KU Leuven.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


EWI-commissie
Verslag EWI-commissie
O.a. vraag om uitleg over de resultaten van de studie over het smartcitybeleid in Vlaanderen en over kennisdeling van smartcitytoepassingen, de projectoproep voor innovatieve projecten van lokale besturen en over fraude met de ecologiesteun.
>> Lees meer

scriptiekrant
Zomereditie VlaamseScriptieKrant

De zomereditie van Scriptie vzw's Vlaamse ScriptieKrant is uit: 8 pagina’s boordevol boeiend scriptienieuws met o.a. virussen als medicijn, een nieuwe technologie voor flitsende museumbezoeken en al gamend het klimaat redden.

>> Lees meer 

orpheus
Verhuis Ton Koopman bibliotheek naar Orpheus Instituut

Deze maand kwam de prestigieuze bibliotheek van Ton Koopman, die eerder dit jaar verworven werd, toe in het Orpheus Instituut Koetshuis. Duizenden boeken werden verhuisd door een gespecialiseerd bedrijf van het huis van Ton Koopman (in de buurt van Amsterdam) naar Gent.

>> Bekijk hier de reportage van nieuwsuur


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Inspiratiesessie Thematische Oproep: Circulaire Economie en Energietransitie
  2. Vlaamse steun voor WaterstofNet om waterstofambities waar te maken
  3. Neem deel aan het eerste burgeroverleg voor klimaatmissie

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven