Hoe wordt mijn gasverbruik berekend? – Vind de ideale terrasverwarmer – Aan wie verkoop ik mijn groenestroomcertificaten? - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Zoveel verbruikt je elektrische fiets

Een eerste balans van de lage-emissiezone in Brussel is alvast positief. Minder schadelijke uitstoot, en een verdubbeling van het aantal fietsers in 5 jaar! Vele daarvan rijden elektrisch. Een e-bike biedt nu eenmaal tal van voordelen, ook al kosten de laadbeurten wat extra op de energiefactuur. Maar hoeveel precies?

Wat verbruikt mijn elektrische fiets?
Lees meer over de lage-emisssiezone in BrusselGasfactuur uitgedrukt in...kWh!

Aangesloten op het aardgasnet? Dan verbruik je wellicht nog ‘arm’ gas uit het noorden van Nederland. Die gasreserves geraken echter stilaan uitgeput. Daarom gebeurt een geleidelijke omschakeling naar ‘rijk’ gas uit andere landen. Maar rijk of arm, gasverbruik wordt sowieso uitgedrukt in kilowattuur, niet in kubieke meter... 

Hoe wordt mijn gasverbruik berekend?
Wat is het verschil tussen rijk en arm gas?

Knusse avonden op het terras

Joepie! De lange zomeravonden zijn in aantocht. Ideaal om eindeloos van je terras te genieten. Liefst zonder extra dekentje? Dat kan met een terrasverwarmer! Tegenwoordig is het aanbod zo groot, dat kiezen best moeilijk wordt. Wij zetten even de voornaamste types op een rij.

Welke bijverwarming voor op het terras?

Wie koopt mijn groenestroomcertificaten?

Wie in Brussel woont en eigenaar is van zonnepanelen, heeft recht op groenestroomcertificaten (gsc). Het precieze aantal hangt af van de hoeveelheid geproduceerde energie. De certificaten krijgen evenwel pas echt waarde als ze worden verkocht. Aan wie? Hier alvast een overzicht.

Aan wie kan ik mijn gsc's verkopen in Brussel?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit