Bekijk de Webversie

 

vlaams-nederlandse top

Vlaams-Nederlandse top dit jaar virtueel

De top tussen afvaardigingen van de Nederlandse en Vlaamse regeringen vond vorige week voor de vijfde keer plaats. Doel: de grensoverschrijdende samenwerking bevorderen tussen Vlaanderen en Nederland. Omdat het dit jaar niet mogelijk was fysiek bij elkaar te komen vond de regeringstop volledig virtueel plaats. 

>> Lees meer

vario

Uitnodiging 'Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s in 2030'

De Vlaamse Regering wil Vlaanderen tegen 2030 laten aansluiten bij de topinnovatieregio’s in Europa. VARIO bracht een drieluikadvies uit om deze ambitie waar te maken en de voortgang ervan op te volgen. Op 26 november zal VARIO tijdens een e‐colloquium dieper ingaan op de zwakke schakels in het Vlaams innovatiesysteem die de komende tien jaar absolute prioriteit dienen te krijgen om het ganse innovatiesysteem op een hoger plan te brengen.

>> Alle info en inschrijven 

horizon

Uitnodiging 'Horizon Europe - Belgisch lanceringsevenement'

De directeur-generaal van het directoraat "Onderzoek en Innovatie" van de Europese Commissie, de heer Jean-Eric Paquet, zal tijdens een webinar op 12 november alle nieuwigheden van het programma Horizon Europe voorstellen en uw vragen beantwoorden. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht.

>> Alle info en inschrijven

dag van de wetenschap

Registratie digitale Dag van de Wetenschap is open

Wie nu al nieuwsgierig is naar de activiteiten op de digitale Dag van de Wetenschap op zondag 22 november, kan nu al een kijkje gaan nemen op de website van Dag van de Wetenschap. Deelnemen aan de activiteiten kan nog niet, maar je kan wel alvast het aanbod bekijken en jezelf registreren.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


EWI-commissie
Verslag EWI-commissie
O.a. uitwerking en uitvoering recente VARIO-adviezen, slimme steden en digitaal platform voor aanbestedingen.
>> Bekijk het verslag

schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. monitoring overheidsopdrachten, terugvordering innovatiesteun aan bedrijven, ondersteuning aquacultuur en cybersecurity.

>> Alle vragen en antwoorden

biorizon
7de Biorizon Bio-Aromaten Jaarevent

Op 3 december organiseert Biorizon Shared Research Center haar zevende jaarlijkse event online. In de afgelopen jaren is dit event uitgegroeid tot een niet-te-missen event voor iedereen die geïnteresseerd is in hernieuwbare aromaten.

>> Alle info en inschrijven 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Voorwaarden Vlaams beschermingsmechanisme goedgekeurd
  2. Minister Crevits investeert 2 miljoen euro in snelle SARS-COV-2 test van imec
  3. Een van 's werelds machtigste supercomputers, LUMI, zal het Vlaamse onderzoek en concurrentievermogen naar een nieuw niveau tillen

Vorige nieuwebrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven