Facebook icon Forward icon

Københavns Madhus' Nyhedsbrev Januar 2016

Mad er basisvelfærd

Nye voldsomme besparelser truer kommunerne og igen er maden kommet under pres. Københavns skole- og institutionsmad er noget ganske særligt og det vil, af flere årsager, være mere end ærgerligt at stryge Københavns unikke tilbud om fælles måltider til vore børn og unge, skriver Direktør i Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger i dette indlæg på Folkeskolen.dk. Læs med her.

Økologi på Slottet

På plejehjemmet Slottet i De Gamles By har de nået den forjættede økologiprocent på 90. Det har krævet hårdt arbejde og en stor indsats af alle faggrupper omkring de 111 beboere. Ikke mindst af Tania og hendes kollega Annette. Læs historien om Tania, Slottet og økologien her.

Madkonference 2016

Københavns Madhus har den glæde at invitere til madkonference om maden i de sociale institutioner. For maden og måltiderne til samfundets udsatte og sårbare er meget mere end blot mad. Vi sætter derfor to dage af til at diskutere visioner, værdier og ønsker til maden i sociale tilbud og giver inspirerende eksempler på, hvordan det kan gøres i praksis. Konferencen finder sted den 17. og 18. marts. Se program og invitation her.

Det sker i februar

Vinterferien står i madens og børnenes tegn her i Københavns Madhus. Kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken kommer forbi og laver madferie for de 11-14-årige. Det bliver tre dage fyldt med dejlig mad, tips og tricks. Og så er der stadig er plads på Rotationsprojektet med start 1. marts. Så hvis du kender en dygtig køkkenmedarbejder, der har lyst til at blive endnu dygtigere, så se her

Januars sprøde opskrift

En sikker succes, både derhjemme på morgenbordet og på bagekurser her inde i Københavns Madhus, er det hjemmelavede knækbrød. Og der er da heller ikke meget, der slår et nybagt stykke knækbrød med koldt smør. Med denne opskrift har du nu chancen for at kaste dig ud  i knækbrødsbagning der hjemme.