Bekijk de Webversie

 

stuurgroep

Eerste bijeenkomst stuurgroep Cybersecurity

Gisteren kwam de stuurgroep Cybersecurity voor de eerste maal bijeen in aanwezigheid van minister Crevits. De stuurgroep bestaat uit hooggeplaatste personen uit de onderzoeks- en bedrijfswereld. Deze stuurgroep moet de uitvoering van het Vlaams Actieplan Cybersecurity in goede banen leiden.

>> Bekijk hier het verslag 

commissie

Europese Commissie publiceert werkprogramma 2020

Vorige week publiceerde de Europese Commissie haar Werkprogramma voor 2020, dat is opgebouwd rond de zes grote ambities binnen de politieke richtlijnen van Commissievoorzitter von der Leyen. Voor het werkveld EWI valt alles hoofdzakelijk te situeren binnen de volgende twee ambities: een Europese Green Deal, en een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk.

>> Bekijk het werkprogramma in detail

weetenschap

Uitnodiging: 'In drie stappen naar massaproductie op maat'

De hedendaagse consument wil steeds meer gepersonaliseerde producten, zelfs voor zaken die voorheen nooit als een gepersonaliseerd product voorhanden waren. In onze 'W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' van 20 februari licht Flanders' Make toe hoe maakbedrijven in drie stappen massaproductie op maat kunnen bereiken.

>> Alle info en gratis inschrijven

Zeker Gezond

Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft dinsdag 'Zeker Gezond' gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform kwam tot stand met steun van het Agentschap Zorg & Gezondheid en het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO).

>> Lees meer 

AI

Cyberveiligheid en Artificiële Intelligentie

Deze week waren er in het Vlaams parlement actuele vragen over cyberveiligheid bij lokale besturen en gebruik van Artificiële Intelligentie (AI) bij de VDAB. 

>> Bekijk en lees hier de vragen en antwoorden

Raad

Verslag werkzaamheden Raad Concurrentievermogen in EWI-Commissie

In de EWI-commissie van het Vlaams Parlement werd vorige week verslag uitgebracht van de Europese werkzaamheden. O.a. onze EWI-collega Karoline Van den Brande bracht verslag uit van de werkzaamheden van de Raad Concurrentievermogen voor wat betreft het werkveld Economie, Wetenschap en Innovatie. De leden van de commissie wisselden daarna van gedachten.

>> Bekijk het verslag

Ook nog deze week


Statistiek Vlaanderen
Uitnodiging: 'Fact checking against disinformation'
Op maandag 17 februari organiseert Statistiek Vlaanderen haar allereerste seminarie. Verschillende gastsprekers lichten de rol van fact checking toe als wapen in de strijd tegen nepnieuws en desinformatie. (Voor de snelle beslissers. Er zijn nog een 40-tal plaatsen beschikbaar.)
>> Alle info en inschrijven

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. inzetten van drones bij fruitteelt en projecten en bedragen strategische ecologiesteun.

>> Lees meer 

5G
BIPT wil voorlopige gebruiksrechten toekennen voor 5G in afwachting politiek akkoord

Het BIPT stelt voor de introductie van de nieuwe 5G-technologie voor om, in afwachting van een politiek akkoord tussen de federale overheid en de deelstaten, voorlopige gebruiksrechten toe te kennen.

>> Lees het persbericht


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. 'Hermesfonds' wijzigt in 'Fonds voor Innoveren en Ondernemen'
  2. Artificiële Intelligentie: boek nu de voorstelling 'Improbotics'
  3. Orpheus Instituut haalt prestigieuze bibliotheek Ton Koopman naar Vlaanderen

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven