Bekijk de Webversie

 

bioeconomy cover

Bio-economie: nieuwe brochure belicht troeven Vlaanderen

Vlaanderen lanceerde in 2013 als één van de eerste Europese regio’s zijn eigen regionale bio-economie strategie. Onze nieuwe brochure belicht vier lokale troeven die van Vlaanderen een Europese topregio maken op het vlak van bio-economie en toont aan waarom de bio-economie in Vlaanderen nog een groot potentieel heeft om verder te groeien.

>> Naar de publicatie 

VARIO

Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s

In lijn met het VARIO-Memorandum heeft de Vlaamse Regering zich als doel gesteld om Vlaanderen een top-vijf positie te laten verwerven tussen de meest innovatieve kennisregio’s en landen in Europa. In de context hiervan overhandigde VARIO een drieluikadvies aan minister-president Jan Jambon en minister voor Economie en Innovatie Hilde Crevits.

>> Lees nu het nieuwe drieluikadvies 

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits antwoordde vorige week in de EWI-commissie op vragen over o.a. de Vlaamse ruimtevaarteconomie, de digitale kloof, corona-steunmaatregelen, het publiceren van een lijst van bedrijven die in het kader van COVID-19 premies hebben aangevraagd en de verklaring van de 'Groep van 10' met betrekking tot het relancebeleid. 

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Von der Leyen

EU State of the Union: 'Uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis'

Groener, digitaler, menselijker, gezonder: in het Europees Parlement heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vorige week woensdag een Europese uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis uitgestippeld.

>> Lees meer 

PIO

Uitnodiging marktconsultatie 'Innovatieve functionaliteiten en AI voor energiebesparing in de publieke sector'

Voor het PIO-project "Innovatieve functionaliteiten en AI voor energiebesparing in de publieke sector" nodigen we u uit om op 30 oktober deel te nemen aan de marktconsultatie. Heeft uw bedrijf of organisatie een duidelijke visie en expertise over hoe patrimoniumbeheer met duurzame doelstellingen dichterbij gebracht kan worden door het inzetten van artificiële intelligentie en data analyse, schrijf u dan zeker in.

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


Citizen Science
Uitnodiging: 'Citizen Science - opportuniteiten en valkuilen voor statistiekproductie'
Op donderdag 15 oktober organiseert Statistiek Vlaanderen een seminarie over ‘citizen science’ of burgerwetenschap. Citizen science is een belangrijke nieuwe manier voor wetenschappelijk onderzoek. Maar wat zou de rol kunnen zijn als bron voor openbare statistieken?
>> Alle info en inschrijven

euraxess
Mobiliteit onderzoekers en academici

De collega’s van Euraxess worldwide hebben een bevraging opgesteld over de impact van de COVID -19 pandemie op het werk en de mobiliteit van onderzoekers en academici. Invullen duurt 10 minuten.

>> Naar de bevraging 

markant
Gezocht: straffe vrouwelijke ondernemers voor WOMED award 2020

De inschrijvingen voor de WOMED Award 2020 zijn geopend! Stel je voor 8 november kandidaat voor de WOMED Award 2020 en misschien word jij verkozen tot dé onderneemster van 2020!

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector
  2. Horizon Europa
  3. De Vlaamse Wetenschapsagenda en interdisciplinariteit

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven