Bekijk de Webversie

 

H2

125 miljoen euro van Vlaams relanceplan naar waterstof

125 miljoen euro uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht gaat naar onderzoek en innovatie rond waterstof. Dat zegt minister van Economie Hilde Crevits. Vlaanderen trekt in totaal 4,3 miljard uit voor de relance na corona. Tegelijk met de investering schreef Vlaanderen daarom een waterstofvisie uit.

>> Lees meer 

data

Europa zet grote stap richting Europese dataruimtes

Vorige week stelde de Europese Commissie een nieuwe Data Governance Act voor. Deze verordening moet datadelen met andere landen en sectoren binnen de EU makkelijker maken. Ze biedt een alternatief model voor de praktijken van big tech. De nieuwe aanpak stelt een model voor op basis van neutrale en transparante intermediairs die de data bundelen en delen, wat meer vertrouwen moet geven.

>> Lees meer 

eu

Overleg EU-ministers van Onderzoek: focus op Europese Onderzoeksruimte en Meerjarig Financieel Kader

Vorige week vrijdag kwamen de Ministers van Onderzoek van de EU virtueel bij elkaar voor een gedachtewisseling over de toekomst van het Europese onderzoeks- en innovatiebeleid. Op de agenda: de bespreking van de nieuwe investeringsdoelstellingen voor onderzoek en innovatie in de Europese Onderzoeksruimte en de huidige financieringssituatie voor onderzoek en innovatie als onderdeel van het Meerjarig Financieel Kader (MFK).

>> Lees meer 

AI

De impact van Artificiële Intelligentie

Kanaal Z brengt wekelijks in samenwerking met ons departement visionaire kortlopende filmpjes over het Vlaamse AI programma, de impact ervan op het dagelijkse leven, op de industrie, op de gezondheidszorg...

>> Bekijk hier de eerste twee afleveringen 

saphire

Uitnodiging 'Gepersonaliseerde geneeskunde'

SAPHIRe, het Europese project met als doel om de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s te stimuleren, organiseert op donderdag 10 december hun laatste online interactieve workshop van dit jaar. Het thema is ‘Health data for innovation – Opportunities and societal challenges, smart specialisation agenda’.

>> Alle info en inschrijven

kenniscentrum

Uitnodiging 'Eén jaar Kenniscentrum Data & Maatschappij'

Op 8 december vindt het online event ‘Eén jaar Kenniscentrum Data & Maatschappij’ plaats. Het Kenniscentrum, actief op het snijvlak van AI, data en samenleving, licht de eigen activiteiten toe en kijkt ook naar wat de 2021 brengt. Ook enkele externe partners (waaronder KVAB, VIVES Hogeschool en VOKA) komen aan bod. Het event is uiteraard gratis.

>> Alle info en inschrijven

kvab

Uitnodiging KVAB-denkersprogramma: ‘Maatschappelijke waarden bij digitale innovatie: wie, wat en hoe?'

Op 8 december (van 17u20 tot 18u30) heeft de voorstelling plaats van het KVAB Standpunt 'Maatschappelijke waarden bij digitale innovatie: wie, wat en hoe?'. Het standpunt is een pleidooi voor een nieuwe relatie tussen mens en technologie.De standpuntvoorstelling kadert in het digitaal publieksevent van het Kenniscentrum Data & Maatschappij (zie hierboven).

>> Alle info en inschrijven via de KVAB 

>>  of via inschrijfformulier 'Eén jaar Kenniscentrum Data & Maatschappij'

Ook nog deze week


belga
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. kapitaalverhoging Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en het Vlaams Beleidsplan CyberSecurity (CS): outreach en communicatie en opleiding.
>> Bekijk alle beslissingen

vlaams parlement
Schriftelijke vragen deze week

O.a. innovatiesteun aan bedrijven, terugvordering Vlaamse premies coronacrisis en economische gevolgen voor ondernemingen van de coronacrisis.

>> Alle vragen en antwoorden 

itg
Een blik achter de schermen van het ITG

In de vierdelige documentaire 'Besmet' zoeken wetenschappers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen naar antwoorden op precaire vragen over  gezondheidszorg en ziektebestrijding. De eerste aflevering werd gisteren uitgezonden en is te herbekijken via VRTNU.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Hersamenstelling Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen (VARIO)
  2. Uitnodiging 'Gepersonaliseerde geneeskunde'
  3. COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven