Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
   
Sun Left
Header Top Right
Logo Delijn

Beste,

Oktober komt van het Latijnse octo voor acht. Oorspronkelijk was het de achtste maand in de Romeinse kalender. Het cijfer 8 heeft ook voor De Lijn een speciale betekenis. Op 8 november wordt het nieuwe busstation met 8 perrons geopend. Dit en nog veel meer in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Line

Enkele nieuwsfeiten in de kijker…

Kleine wijziging tramlijn 1 Wondelgem/Evergem

Neemt u tram 1 richting Wondelgem/Evergem? Sinds kort kunt u terug op-en afstappen aan alle haltes tussen het station Gent Sint-Pieters en de Rozemarijnbrug. Opgelet de pendeltram, tussen het station Gent Sint-Pieters en het Justitiepaleis, doet deze haltes niet aan en rijdt rechtstreeks zonder stoppen.
Meer over de omleiding op tram 1.

Kleine wijziging tramlijn 1 Wondelgem/Evergem


Nieuwe busstation Gent Sint-Pieters

Op 4 november is het zo ver. De nieuwe tramtunnel wordt in gebruik genomen. Enkele dagen later, op 8 november, is het de beurt aan het gloednieuwe busstation. Om de omschakeling vlot te laten verlopen, starten de voorbereidingen al vanaf 1 november. Dit alles is gepland in verschillende fases.
Klik hier om perfect op de hoogte te zijn.

Nieuwe busstation Gent Sint-Pieters


Feest mee op de werf van het Sint-Pietersstation

Niet enkel het bus- en tramstation zijn bijna klaar voor gebruik. Het Project Gent Sint-Pieters bevindt zich echt op een scharniermoment. Na 3 jaar werken zijn ook een aantal andere werven afgerond. Reden genoeg dus voor een heus feest. En op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober wordt de daad bij het woord gevoerd. Met het ‘Feest op wieltjes' wordt een deel van de ondergrondse werfzone omgetoverd tot een feestzone met onder andere een rolschaatspiste. Maar er is ook nog veel meer te beleven: een optreden van Lady Linn, een circusartiest, een reuzenbrucn op zondag, ...
Eén muisklik en u bent mee.

Feest mee op de werf van het Sint-Pietersstation


Rij gratis met De Lijn naar het Filmfestival

Vanaf 12 tot 23 oktober kunt ook dit jaar gratis met De Lijn naar het Filmfestival reizen. Hoe werkt het? Heel eenvoudig: op vertoon van uw festivalticket kunt u gratis heen en terug met de bus of tram. En dit iedere dag vanuit eender welke plaats in Oost-Vlaanderen*.
Lees er meer over.

Rij gratis met De Lijn naar het Filmfestival


Omschakeling op winteruur

Goed nieuws: op zaterdagnacht 30 oktober kunnen de nachtraven een uurtje langer uitgaan. Want om 3 uur schakelen we over op het winteruur. En ook de gratis nachtbussen brengen je die nacht thuis. Enkel goed opletten met de vertrekuren.
Raadpleeg hier de vertrekuren van de nachtbussen.

 

Stuur deze nieuwsbrief door.

Omschakeling op winteruur


Line

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.
Moon Bottom