Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
Op één lijn met Gent

Inhoud:

CombiPas, nog tot 31 oktober 2014

Enkele nieuwsfeiten in de kijker...

Feestvierders kiezen massaal voor openbaar vervoer

Fantastisch nieuws: al 111 225 reizigers vertrouwden tijdens de Gentse Feesten op onze Feestenbussen en pendeltram! Dat getal is een duizelingwekkende indicatie voor het totale aantal feestvierders dat zich door De Lijn liet vervoeren op al haar lijnen.

Onze pendeltram Flanders Expo - Korenmarkt alleen al bracht maar liefst 99 766 mensen ter plaatse. Steeds meer mensen ontdekken ook onze twaalf Feestenbussen: zij vervoerden knap 11.459 feestvierders. Dat aantal ligt nu al vijf procent hoger tegenover de vorige Feesten. Vooral feestneuzen uit de regio’s Gavere en Assenede maken gretig gebruik van dit aanbod.

Tot slot nog even meegeven dat afgelopen maandag een echte topdag was voor onze trams: op één namiddag werden 35 procent méér reizigers vervoerd in vergelijking met vorig jaar!

Alle events waarvoor De Lijn extra inspanningen levert kan je hier vinden.

De Lijn feest mee!

BraVoKo introduceert aangepast tramnetwerk

Na drie intense werkjaren is het PaGas-project afgerond en is alles in gereedheid gebracht om nieuwe projecten aan te vatten. Kleine, zoals aan de Nieuwevaartbrug en Prinses Clementinalaan, en een grote: BraVoKo. Dat alles resulteert in een aangepast tramnetwerk dat ingaat op maandag 28 juli 2014.

BraVoKo staat voor Brabantdam-Vogelmarkt-Kouter en geeft de as weer waarop de weg- en spoorinfrastructuur vervangen wordt. In een notendop brengt dat het volgende met zich mee:

  • Tijdens de werken kan de halte Vogelmarkt niet bediend worden.
  • Tramlijn 21 (Melle Leeuw - Gent Kouter) wordt afgeschaft.
  • Lijn 24 neemt haar ritten richting Melle Leeuw over, maar volgt voortaan zelf een verkort traject: Melle Leeuw - Gent Rabot.
  • Lijn 22 zal een aangepaste reisweg volgen van Gentbrugge D.C. naar de Kouter. Dat doet ze via Gent Zuid, de Korenmarkt en het Sint-Pietersstaton.

Een uitgebreide weergave van alle veranderingen vind je hier.

Ook de perronindeling aan Gent Sint-Pieters ziet er vanaf 28 juli 2014 anders uit.

BraVoKo gaat van start op 28 juli 2014.

Pendelbussen springen in voor tramlijnen 1 & 4

Zowel in de Prinses Clementinalaan als op de Nieuwevaartbrug stropen arbeiders tussen 28 juli en 31 augustus de mouwen op. Hierdoor worden de routes van tramlijnen 1 en 4 tijdelijk ingekort en aangevuld door pendelbusritten.

Lijn 1 rijdt van Flanders Expo tot de halte Nieuwevaartbrug, een pendelbus volbrengt van daaruit het traject richting Evergem.

Een uitgebreider bericht over deze regeling vind je hier.

Lijn 4 rijdt van Gentbrugge Moscou naar Gent Sint-Pieters, waar een pendelbus de reizigers oppikt en meeneemt richting Zwijnaardebrug.

Meer details over lijn 4 en de pendelbus verneem je hier.

Pendelbussen springen in voor tramlijnen 1 & 4
Facebook Like Button Tweet Button Naar een vriend sturen
Op één lijn met Gent

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.