Bekijk de Webversie

 

impact

Uitnodiging: 'De maatschappelijke impact van wetenschap en technologie in Nederland en Vlaanderen'

Zowel in Nederland als Vlaanderen wordt er gezocht naar parameters om het maatschappelijke rendement van wetenschap beter te kunnen meten en stimuleren, zowel voor universiteiten als voor hogescholen. Het virtuele congres 'De maatschappelijke impact van wetenschap en technologie in Nederland en Vlaanderen' zal op 28 september de nieuwste initiatieven bijeen brengen en bespreken.

>> Alle info en inschrijven

welvaartsfonds

Welvaartsfonds uit de startblokken

Voormalig VRT-baas Bert De Graeve is aangesteld als voorzitter van het Vlaams Welvaartsfonds. Dat corona-instrument van de Vlaamse overheid en PMV moet de kapitaalnood van door de pandemie getroffen Vlaamse bedrijven helpen opvangen en schoot gisteren officieel uit de startblokken met de eerste 167 miljoen euro.

>> Lees meer 

Speurgids

Speurgids 2021: meer dan 4,3 miljard euro Vlaamse overheidsmiddelen voor het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid

Met onze jaarlijkse Speurgids-publicatie gidsen we de lezer op een overzichtelijke manier doorheen de Vlaamse overheidsbudgetten voor zowel het economisch als het wetenschaps- en innovatiebeleid. In de nieuwe Speurgids 2021 worden de kredieten uit de Vlaamse begroting die te maken hebben met de ondersteuning van het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid in brede zin (4,357 miljard euro) geïntegreerd geanalyseerd en toegelicht.

>> Naar de publicatie

ondernemerschap

Ondernemerschapscultuur en ondernemend gedrag in Vlaanderen: situatie 2020

Het Steunpunt Economie en Ondernemen onderzocht eind 2020 voor het vijfde jaar op rij de ondernemerschapscultuur en het ondernemend gedrag in Vlaanderen. De studie toont een stabiel en positief beeld van de maatschappelijke perceptie rond ondernemerschap in Vlaanderen. De COVID-19 pandemie heeft slechts beperkte impact gehad op hoe er in Vlaanderen naar ondernemerschap wordt gekeken.

>> Lees meer 

financiering

Financiering en groei van jonge ondernemingen in Vlaanderen: 2016-2019

Het Steunpunt Economie en Ondernemen onderzocht de voorbije vier jaar de financiering en groei van jonge ondernemingen in Vlaanderen. Aan de hand van een jaarlijkse bevraging werd voor de periode 2016-2019 de kennis, en het aanvragen, verkrijgen en gebruiken van verschillende financieringsmechanismen door jonge ondernemingen in kaart gebracht. De studie ging ook na of bepaalde combinaties van verschillende financieringsmechanismen tot groei in omzet en personeel leidden.

>> Lees meer 

PIO

Uitnodiging marktconsultatie “Opvangen en verwijderen van drijvend vuil in de jachthavens langs de kust”

Voor het project “Innovatief organiseren van het opvangen en verwijderen van drijvend vuil in de jachthavens langs de kust” willen we samen met Afdeling Kust van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MOW) private ondernemingen aanzetten tot innoverend nadenken hoe de verwijdering van drijvend en zwevend vuil in de kustjachthavens kan aangepakt worden. Hiervoor nodigen we ondernemingen uit om deel te nemen aan een marktconsultatie.

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


VLIZ
Bezoek VLIZ virtueel
VLIZ maakte een reeks video's om haar infrastructuren in de kijker te zetten: InnovOcean Campus, Marien Station Oostende, Marine Robotics Centre, ICOS, LifeWatch, EMBRC, ...
>> De video's zijn hier te bekijken

SciComm Academy
SciComm Academy

SciMingo lanceert een wetenschapscommunicatie-academie voor enthousiaste onderzoekers die willen leren hoe hun onderzoek te delen met het brede publiek. In een eerste fase richten ze zich op artikels, infographics, video en podcast.

>> Alle info

Josquin
Herbekijk Laus Polyphoniae 2021 | JOSQUIN

Tijdens het festival Laus Polyphoniae 2021 was Josquin des Prez exact 500 jaar overleden. De componist liet een frisse wind waaien door de Franco-Vlaamse polyfonie. Alle docu-concerten en concerten van Laus Polyphoniae 2021 kunt u nu gratis opnieuw bekijken.

>> Bekijk ze hier


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Fit for 55: een overzicht van de belangrijkste initiatieven
  2. De circulaire economie spint garen van jouw oude jeans
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (16 juli 2021)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven