Bekijk de Webversie

 

Beslissingen Vlaamse Regering

Vlaamse Regering beslist voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O in 2019

Net voor de paasvakantie, op vrijdag 5 april, besliste de Vlaamse Regering voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O.

>> Klik hier voor een inhoudelijk overzicht van de verschillende beslissingen

Internet of Water

Internet of Water beschermt Vlaanderen tegen waterrisico's

De Vlaamse Regering maakt 9 miljoen euro vrij voor de uitrol van het Internet Of Water, een intelligent waterbeheersysteem dat de waterkwaliteit en – kwantiteit permanent en in real time kan opvolgen. Meer dan 2500 sensoren zullen in Vlaanderen geïnstalleerd worden en data aanleveren aan de zelflerende software.

>> Lees meer 

FWO

40 miljoen euro bijkomende middelen voor fundamenteel onderzoek via de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met FWO 2019-2013

De Vlaamse Regering keurde het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst goed voor de periode 2019-2023 met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen.

>> Lees meer

Technopolis

Vlaanderen investeert 10 miljoen euro in future proof doe-centrum Technopolis

Technopolis start dit jaar nog met een grondige vernieuwing van haar tentoonstellingsruimte en infrastructuur. Het doe-centrum krijgt hiervoor een  investeringssubsidie van 10 miljoen euro van de Vlaamse overheid.

>> Lees meer

LRM

Vlaamse Regering en LRM ondertekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

De Vlaamse Regering zette het licht op groen voor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voor de komende vijf jaar. Dat gebeurde na een positieve audit van de voorbije vijf jaar.

>> Lees meer

PM

Gepersonaliseerde geneeskunde: meld ons bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen

Voor SAPHIRe, een Europees project rond gepersonaliseerde geneeskunde (PM), zijn we op zoek naar bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen. Werk je rond PM, of ken je voorbeeld of aanbevolen werkwijze, neem dan even tijd voor onze vragenlijst.

>> Lees meer

Europa

Vergadering Europese ministers van Onderzoek en Innovatie in Boekarest

Begin deze maand vergaderden de Europese ministers bevoegd voor Onderzoek en Innovatie in Boekarest voor een informele vergadering van de Raad Concurrentievermogen (luik Onderzoek). Onderwerpen die aan bod kwamen: aanpakken van de kloof inzake Onderzoek en Innovatie en discussie over de Zwarte Zee regio.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VWA
Blijf op de hoogte van de Vlaamse Wetenschapsagenda (VWA)
In 2019 zullen er, in samenwerking met diverse stakeholders uit het Vlaamse onderzoekslandschap, heel wat activiteiten plaatsvinden in het kader van de VWA. Wenst u op de hoogte te blijven van deze activiteiten als ook andere acties in het kader van de VWA?
>> Schrijf je dan hier in voor de VWA-Nieuwsbrief

VLEVA
Science meets Regions: artificiële intelligentie, meer dan een hype?

Hoe ver staan we op het vlak van artificiële intelligentie? En wat zijn de verschillende overheden van plan om op deze evolutie aan te sluiten? Kom woensdag 22 mei 2019 naar de AI-dag in het Vlaams Parlement. Al jouw vragen over artificiële intelligentie worden er beantwoord.

>> Lees meer

verover de wereld
Webplatform voor internationaal ondernemen

Op veroverdewereld.be, een gloednieuw en uniek webplatform van Flanders Investment & Trade in samenwerking met een heleboel organisaties, kunnen Vlaamse bedrijven wereldwijd terecht voor het deelnemen aan of organiseren van events rond internationaal ondernemen in Vlaanderen.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Flanders Future Techfund: Vlaamse regering maakt 75 miljoen euro vrij voor nieuw technologiefonds
  2. 11 onderzoekers uit Vlaanderen behalen een ERC Advanced Grant
  3. Innovatieve overheidsopdrachten: nieuwe oproep gelanceerd

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven