Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief 15 juli 2016

 
 

Beste buurtbewoner

Nu het bouwverlof eraan komt, geven wij u graag een update over de werkzaamheden.

 
Bouwverlof
 
 

Timing

Het bouwverlof loopt van 18 juli tot en met 7 augustus 2016. Tijdens deze periode zal de werf in Zwijnaarde eventjes stil liggen. Vanaf zaterdag 16 juli stellen we de volledige werf open voor alle verkeer.

 
herstellingswerkzaamheden
 
 

Timing

De voegen in Heerweg-Noord en -Zuid zijn al gedeeltelijk hersteld.

Vanaf 9 augustus 2016 worden de voegen aan het kruispunt van de Dorpstraat / Hutsepotstraat met de Heerweg-Zuid hersteld. Nadien herstellen we de voegen van aan de Isabella Van Oostenrijkstraat tot en met het kruispunt van de Tramstraat en de Adolphe della Faillelaan. Als laatste worden de herstellingen ter hoogte van de tramhaltes Klaartestraat en de Gestichtstraat uitgevoerd. Einde van de herstellingswerken is voorzien voor eind augustus.

 
Testritten tram
 
 

Na de herstellingswerkzaamheden voeren we enkele testritten uit op de tramroute in Zwijnaarde. Hierbij bekijken we of alles goed is afgestemd en regelen we de laatste zaken met een tram ter plaatse. De lichtsignalisatie, de aankondigingsborden, de apparatuur op de voertuigen, het schakelen van de wissels, ... worden hierbij bekeken.

 
bereikbaarheid
 
 

Tijdens het bouwverlof zijn er geen omleidingen in Zwijnaarde. De bussen van De Lijn volgen opnieuw de normale reisweg via de Tramstraat, Heerweg-Zuid en de Dorpsstraat.

Vanaf 9 augustus zijn onderstaande omleidingen van toepassing.

Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de werken door, maar dienen de zones te betreden met de nodige voorzichtigheid.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

De bussen volgen plaatselijk een nieuwe reisweg.

! Opgelet: de bussen rijden richting Zwijnaarde van 9 tot 19 augustus niet via de Dorpstraat en Hutsepotstraat zoals vermeld in de bewonersbrief !

Bus 5 en N5, 44, 70, 70 variant ‘Zwijnaarde Klosse’ en 71

- Richting Zwijnaarde Hekers van 9 tot 19 augustus:
Vanaf Tramstraat > Adolphe della Faillelaan > Joachim Schayckstraat > Zandvoordestraat > Heerweg-Zuid > Normale reisweg.
Niet bediende haltes: Hutsepotstraat en Remi Vlerickstraat (voor bussen 44-70-71).

- Richting Zwijnaarde Hekers vanaf 20 augustus:
Vanaf Tramstraat > Campusstraat > Hutsepotstraat > Dorpsstraat > Zandvoordestraat > Heerweg-Zuid > Normale reisweg.
Tijdelijke halte: Campusstraat.
Niet bediende haltes: Molen en Remi Vlerickstraat (voor bussen 44-70-71).

- Richting Gent:
Vanaf Zandvoordestraat > Joachim Schayckstraat > Adolphe Della Faillelaan > Tramstraat > Normale reisweg.
Vervanghalte Kasteel en Brug E17, niet bediende halte Hutsepotstraat.
Tijdelijke halte Zandvoordestraat (voor bussen 44/70/71), vervanghalte Kasteel en Brug E17, niet bediende halte Hutsepotstraat.

Voor automobilisten:
 

De Heerweg-Noord en Zuid zijn tijdens deze periode afgesloten voor automobilisten en vrachtverkeer. Plaatselijk verkeer is mogelijk en alle handelaars blijven bereikbaar. Afhankelijk van de locatie van de werken, is het gedurende 2 weken niet mogelijk om voor de deur te parkeren of gebruik te maken van garages en buurtparkings.

Het vrachtverkeer komende van Zwijnaarde langs de N60 wordt via het Universitair Ziekenhuis en de Zwijnaardsesteenweg omgeleid tot aan Heerweg-Noord. Het vrachtverkeer komende van Merelbeke wordt via de R4 omgeleid.

Automobilisten worden omgeleid via Remi Vlerickstraat > Joachim Schayckstraat > Nieuwescheldestraat > Nederzwijnaarde > Industriepark Zwijnaarde > Klaartestraat naar Heerweg-Noord.