Bekijk de Webversie

 

digitalisering

Een Digital Experience Lab in elke provincie

Digitalisering is zonder twijfel de technologische verandering met de grootste impact op de hedendaagse samenleving en economie. Daarom komt er op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits in elke provincie een Digital Experience Lab. Daarnaast neemt Vlaanderen ook deel aan het Europese netwerk van European Digital Innovation Hubs die zullen zorgen voor de uitrol van geavanceerde technologie en het verspreiden van digitale vaardigheden.

>> Lees meer 

EDIH

European Digital Innovation Hubs: Vlaamse preselectie

In het nieuwe Digital Europe Programme (DEP) voor de toekomstige Europese meerjarenbegroting staat het netwerk European Digital Innovation Hubs (EDIH) centraal. Dit is een (groep van) organisatie(s) die bedrijven, voornamelijk KMO's, en/of de publieke sector ondersteunen in hun digitale transformatie. De zoektocht naar geschikte kandidaten voor deze European Digital Innovation Hubs verloopt via een Vlaamse preselectie. Deze is nu geopend.

>> Lees meer 

ondernemerschap

90 miljoen euro om ondernemerschap en innovatie te stimuleren

De komende 4 jaar investeert Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits 90 miljoen euro om ondernemerschap en innovatie in Vlaanderen te stimuleren. Elf geselecteerde organisaties zullen een waaier aan dienstverlening aan Vlaamse ondernemingen aanbieden. Zij engageren zich om ondernemers te sensibiliseren, te begeleiden en te ondersteunen op cruciale momenten in hun levenscyclus.

>> Lees meer

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits antwoordde in de commissie op vragen over de oprichting van een taskforce Ruimtevaart, de dreigende faillissementen bij handelaars en de kennis bij ondernemers van de uitbreiding van de Winwinlening.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

AI

Gids voor veilig en correct gebruik van Artificiële Intelligentie

Artificiële IntelIigentie-systemen verwerken grote hoeveelheden data, o.a. persoonsgegevens. Hoe moeten ontwikkelaars de GDPR toepassen? En kun je je als burger verdedigen tegen het gebruik van persoonsgegevens bij AI-systemen? Het Kenniscentrum Data & Maatschappij heeft nu, op vraag van Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits, een gids samengesteld met praktische adviezen die duidelijkheid moet scheppen voor ontwerpers, ontwikkelaars en gebruikers van Artificiële Intelligentie.

>> Lees meer 

corona

Als een virus de mensheid gijzelt / Oorzaak en gevolgen van de coronacrisis

Dwingt een minuscuul klein virusje ons om anders te gaan leven, werken, leren, reizen? Gaan we anders denken over het noodlot en een betere wereld? Hoe kunnen we COVID-19 kleinkrijgen zonder onze essentiële waarden in het gedrang te brengen? Of kan het juist dankzij die waarden? In deze nieuwe publicatie uit de reeks KVAB Standpunten, reflecteert Mark Eyskens over de coronacrisis en geeft hij aanbevelingen voor een anti- en postcoronastrategie.

>> Lees de publicatie

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. subsidie project Drone Port POM West-Vlaanderen en overheidsopdracht ‘Structurele partners ondernemerschap en innovatieversnelling binnen VLAIO Netwerk’.
>> Lees meer

vlaams parlement
Schriftelijke vragen deze week

O.a. project Einstein-telescoop, studie KPMG Smart Cities en website koopinjebuurt.be

>> Bekijk alle vragen en antwoorden deze week

mobilidata
Wie doet mee aan een videoreeks over mobiliteit?

Mobilidata is een programma van verschillende partners dat technologische toepassingen wil introduceren in het verkeer. Om hierover een online videoreeks te maken zoeken we ‘ambassadeurs’.

>> Lees meer


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Artificiële Intelligentie: oprichting Vlaams AI-academie
  2. Vlaamse administratie: Task Force EU-investeringsinstrumenten
  3. SERV: uitgebreid cijferdossier over impact coronapandemie op Vlaamse economie en samenleving

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven