participatiegids voor professionals online!

De participatiegids voor professionals is online! Een moderne gids ter versterking van een modern beroep: de participatieprofessional. De site wijst de professional de weg in het vak, geeft achtergrondinformatie én de nodige tools om de beste persoonsgerichte ondersteuning naar participatie te bieden.

---

geef je praktijk

Belangrijke conclusie uit actieonderzoek De Groene Golf was dat het handelen van participatieprofessionals het verschil kan uitmaken. De participatiegids voor professionals - mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Amsterdam - is er om professionals te versterken met inspiratie, informatie, regelgeving en veel praktijkvoorbeelden.

vragen en voorbeelden welkom
Heb jij zelf een voorbeeld dat je zou willen delen? Of kunnen we jou helpen met een vraag of probleem? Neem contact met ons op via twitter, instagram, mail.

---

gratis werksessies

We organiseren een aantal werksessies voor professionals in een multidisciplinaire samenstelling. Hierin deel en verdiep je slimme praktijkoplossingen met elkaar.

Je haalt vernieuwde inzichten en sleutelcontacten uit deze lerende praktijk.

Elke sessie draait om een specifiek thema en obstakel, en komt voort uit de praktijk. Denk mee, doe mee, en werk aan creatieve oplossingen! 

schrijf je in
Ben je een professional en begeleid je mensen bij het zetten van (arbeids)participatie stappen? Geef je op en meld je hier​ aan voor deze werksessie(s).

  • 16 mei: van probleem naar perspectief, over hoe je de focus houdt op het doel en perspectief van de klant.
  • 6 juni: tijd nemen en tijd krijgen, over tijd nemen en krijgen voor een klant, en voor jezelf, om te leren en ontwikkelen.
---

informatie en inspiratie

De participatiegids voor professionals voorziet in inzicht en achtergrondinformatie, video's, eflectieve tools, verdiepende artikelen en praktische informatie over je vak en de belangrijke rol die je hebt.

We zijn trots op het resultaat en nodigen je van harte uit om de participatiegids voor professionals te bezoeken!

David Jansen is één van de professionals die in de video's vertelt over zijn vak: "Mensen helpen is superverslavend."