Facebook icon Twitter icon Forward icon

Coronacrisis en kanker: veelgestelde vragen

Naast informatie over de coronacrisis, staan er nu ook veelgestelde vragen op onze website.

Kijk voor alle informatie op de website.

Coronacrisis: zo blijf je thuis in beweging

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze patiënten ook nú voldoende bewegen, hebben we de mogelijkheden tot bewegen in de thuissituatie hier op een rij gezet.

Coronacrisis: zo blijf je mentaal weerbaar in een tijd van onrust

Hoe kunt u omgaan met de psychische en sociale gevolgen van de coronacrisis? Omdat wij het belangrijk vinden om u ook nú te ondersteunen, hebben we een aantal adviezen en tips op een rij gezet.

Vermoeidheid bij kanker: informatie, adviezen en tips

Vermoeidheid tijdens en na kanker is geen gewone vermoeidheid. Gewone vermoeidheid is vermoeidheid na een inspanning. Na de behandeling van kanker is er vaak vermoeidheid zonder hard te hebben gewerkt, gesport of een andere inspanning te hebben geleverd. Wat we vaak van patiënten horen is dat ze zich ‘uitgeput’ of ‘op’ voelen. Hoe iemand de vermoeidheid ervaart en ermee omgaat is heel persoonlijk. Ook de ernst van de vermoeidheid verschilt van persoon tot persoon.

Klik hier voor meer informatie over vermoeidheid en kanker. In deze informatie vindt u ook praktische adviezen en tips waar u zelf mee aan de slag kunt.

Informatie over voeding, kanker en het coronavirus

Eet zo gezond mogelijk, kijk voor tips op voedingenkankerinfo.nl. U vindt hier ook twee relevante artikelen:

Wat betekent het coronavirus voor AYA's?

Je bent jong en je hebt kanker. Er komt al een heleboel op je af. En nu komen daar wellicht ook nog vragen bij over het coronavirus.

Wat betekent het coronavirus nu voor AYA’s? Wat voor impact heeft het op je behandeling? Wat voor invloed heeft corona als je niet meer beter wordt? Hoe deal je met onzekerheid en angsten? Waar kun je heen met vragen, of als je wilt praten over deze moeilijke periode? Of als je gewoon lekker wilt kletsen en helemaal niet wilt nadenken over corona?

Kijk op onze website voor meer informatie en voor een link naar online meet-ups!

 

Tips om met kinderen over het coronavirus te praten

Door de uitbraak van het coronavirus is het normale leven van gezinnen heel anders. Veel kinderen vinden een vaste structuur fijn en veranderingen zoals door het coronavirus kunnen dus onrust geven. Als ouder vraag je je misschien af hoe je hiermee moet omgaan. Of hoe je het beste met je kind kunt praten over het coronavirus.

In de gezond idee van begin april lees je allerlei tips die je kunnen helpen om het gesprek met je kind aan te gaan.

Sportmaatje gezocht!

Om in deze moeilijke tijd toch samen te kunnen bewegen is de actie ‘Sportmaatje’ gestart. Sportmaatje koppelt mensen die graag willen blijven bewegen aan studenten of andere enthousiastelingen.

Kijk op de website voor meer informatie.

Sportmaatje is een initiatief van Stichting Mens Achter de Patiënt.

Coronavirus en kanker: veel informatie op www.kanker.nl

Veel mensen die kanker hebben (gehad) maken zich zorgen om het coronavirus (COVID-19). Op de website kanker.nl vind je een overzicht met informatie en acties over corona voor mensen met kanker. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie, interviews en adviezen.

Facebookpagina Oncologie Centrum

Like ook onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van de meest recente informatie en nieuwe ontwikkelingen.

Colofon

Inhoud: Joyce de Vos

Verschijning: 4x per jaar / nu een aantal speciale edities i.v.m. de coronacrisis