Facebook icon
Like 
Twitter icon
Tweet 
Forward icon

Wetenschappelijk onderzoek evalueren :
“Learning from incidents!”


Geachte ketenpartners,

Op dit moment is er gelukkig enige rust gekomen in de aanpak van de Corona-crisis. De crisis is weliswaar nog steeds aanwezig maar nu redelijk beheersbaar. Daar is heel hard aan gewerkt de laatste 3 maanden.

De grote vraag die nu bij velen van ons leeft is: “Krijgen we in het najaar nog een tweede golf?”.
Maar aangezien we hebben ervaren dat er niets zo onvoorspelbaar is dan een crisis of een ramp kunnen we daar nog geen definitieve voorspelling op doen. Derhalve is de aandacht er nu vooral op gericht om een evt. tweede golf voor te zijn. Dit gebeurt op meerdere manieren in het land en in onze regio. Een ervan is terugkijken naar wat de geleerde lessen zijn van afgelopen tijd.

Velen van jullie maken dan nu ook een tussenbalans op door gebruik te maken van tussenevaluaties. Om jullie evaluatieprojecten te ondersteunen heeft NAZL OTO Limburg besloten om het wetenschappelijk onderzoek: 

Learning from Incidents

samen met een bijbehorende handleiding, met daarin een set van wetenschappelijk gevalideerde evaluatievragen en een interview-richtlijn, voor jullie beschikbaar te stellen. Jullie kunnen hier allen vrijelijk over beschikken. Jullie kunnen het rapport (ENG) en de handleiding (NED) vinden op de website van het NAZL (www.nazl.nl) onder de tab OTO Limburg, Onderzoeksresultaten; Evalueren incidenten of door klik hier aan te klikken.
Dit onderzoek is in 2015, in opdracht van OTO Limburg, uitgevoerd met de Universiteit van Maastricht, School of Business and Economics onder leiding van prof. Mien Segers.

Dit onderzoek is in eerste instantie bedoeld als wetenschappelijke onderlegger onder het Kennisplatform Waarnemen, feedback geven en Beoordelen en de bijbehorende cursussen.
Echter in de voorbereiding op een evt. tweede golf Corona is besloten dit onderzoek nu voor iedereen vrij beschikbaar te stellen zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.

Er van uitgaande jullie allen hiermee van dienst te zijn en met vriendelijke groeten,

Clarien Schoeren-Langenkamp
NAZL, Programmacoördinator Crisisbeheersing en OTO