Kijk hier voor de online versie.

 
https://www.weekendvandewetenschap.nl/
 

Jouw maandelijkse portie wetenschapsnieuws!

 
 
 
 

Voorkom de griep met deze 8 tips

De griep, niemand heeft er zin in én tijd voor. Het voorkomen is dan ook beter dan te moeten uitzieken. Maar hoe voorkom je het krijgen van een griep waar jaarlijks 3 tot 5 miljoen mensen wereldwijd last van hebben? De volgende 8 tips gaan je hierbij helpen.

 
 
 
 

Veilige landing op Mars

De maanlanding was al groot in het nieuws deze week, maar we willen er toch nog even wat extra aandacht aan besteden. De sonde, Insight, is ruim zeven maanden onderweg geweest naar Mars. De sonde landde er op maandag 26 november om 20:54. Hoe de landing precies verlopen is, lees je hieronder.

 
 
 
 
 

Weekend van de Wetenschap gemist?

Tijdens Weekend van de Wetenschap kon je backstage bij 377 organisaties door heel Nederland. Ambassadeur André Kuipers maakte een helikopter vlucht langs verschillende locaties, waaronder MAAK Haarlem. Bekijk de beelden in het volgende filmpje.

 
 
 
 
 
 

Angst in kantoortuin vanwege meeluisterende collega’s

De kantoortuin, een fenomeen wat binnen steeds meer bedrijven ingezet wordt. Dit zou moeten zorgen voor meer samenwerking. Maar is dat wel zo? Harvard University onderzocht dit bij twee grote Amerikaanse bedrijven die overgingen naar een kantoortuin. Na de verbouwing nam de face-to-face interactie met 70% af en gingen collega’s met elkaar e-mailen of chatten. Waarom? Omdat ze bang zijn dat iedereen voortdurend mee kan luisteren.

 
 
 
 

Lichtgevende paddenstoelen bestaan echt!

Overdag zijn de lichtgevende paddenstoelen bijna niet te vinden, aangezien ze gewoon wit zijn. ’s Avonds lichten ze op en veranderen ze in een fluorescerende groene paddenstoel. Hoe cool is dat?! Dit effect ontstaat doordat de paddenstoel het zonlicht van overdag opslaat. Wat het doel van het lichtgeven is, is voor onderzoekers nog niet duidelijk.

 

 

 
 
 
 
 

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Contact
T: +31 (0)20 531 35 90
E: info@weekendvandewetenschap.nl
W: www.weekendvandewetenschap.nl

 
 
 

Uitschrijven