Brasserie van Baerle
Brasserie van Baerle

Een Nieuwsbrief met wel héél veel nieuws

Wat denkt u, zou Brasserie van Baerle de turbulente tijden op de arbeidsmarkt overleven? Nee natuurlijk niet, maar zoals bij elke tegenwind slaan wij genadeloos terug. Leer ons onszelf kennen.

Per ultimo september zijn 3 studerende medewerkers afgezwaaid. Dank jullie wel Babette, Merel en Esmee.
Tegelijkertijd gaat ook Lizzy ons verlaten. Lizzy was zes jaar Manager Floor en dat gaat je niet in de koude kleren zitten natuurlijk. Lizzy thx.

En met Lizzy gaat ook Emiel Bijpost weg. Na 20 jaar gaat Emiel voor zichzelf verder. Hij klom op van chef de partie tot souschef, tot chef tot rots in de branding. Natuurlijk zullen we Emiel vreselijk missen, maar hij werkte al jaren gebroederlijk samen met Chris Hooiveld die nu chef wordt en met Ilse Romeijn die nu souschef wordt. Brasseriekwaliteit gegarandeerd, temeer omdat ook de andere functies in de keuken zijn opgevuld door Dennis Koole (souschef) en John Heldring (chef de partie).

Brasserie van Baerle

Op wijngebied hebben we wellicht nog wat harder van ons afgebeten. Want naast zeer gerenommeerde sommeliers als Nabil Touiers (genomineerd Sommelier van het Jaar 2017), Petri Houweling en Enno de Groot mogen we ook ons goede wijnvriendin Gerie Niemarkt, voorheen het gezicht van Le Hollandais, verwelkomen. We zijn al eerder uitgeroepen tot 'Wijnrestaurant van Amsterdam e.o.', maar met deze vier nieuwe toppers is de toon gezet.

Floor wijnvrouw van het jaar?

Mogen we trouwens even voor eigen parochie preken? Ik, Floor, ben genomineerd voor Wijnvrouw van het jaar 2021. Normaliter zou ik dat stilzwijgend ondergaan, maar aangezien de andere finalisten zich zieltogend roeren op sociale media doe ik toch maar even mee. U mag op mij stemmen. Doe ik dat op u als u ook zoiets heeft.

Stem op Floor

Even praktisch

Hoewel we bijna weer op oorlogssterkte zijn, willen we alle nieuwe medewerkers de kans geven om zich Brasserie van Baerle eigen te maken. In september zullen we 5 dagen per week open zijn; de werkdagen. Maar dan weer wel voor zowel lunch (behalve in week 37) als diner natuurlijk. In oktober gaan we de openingstijden weer wat verruimen.
Reserveren via brasserievanbaerle.nl.

En dan nog even waar het allemaal echt om draait.

Wat zit er in ons meest succesvolle BIB GOURMAND MENU ooit?

Brasserie van Baerle

Terrine kalfswang | kalfstong | sauce gribiche | 14
- met een glas Trousseau 2019 van Henri Maire, Arbois | 9
En voor de vega’s terugkeer van het succesnummer:
Salade rode biet | Tomasu mayonaise | cantharellen | 13
- daarbij een glas Spat & Frühburgunder 2019 van Deutzerhof, Ahr | 8

Brasserie van Baerle

BUITENKANSJE.

Een leuke job + appartement in Amsterdam Oud-Zuid.
Ben jij of ken jij een enthousiaste, betrokken horecamedewerker? Lijkt het jou gewelding om in Amsterdam te werken en te wonen? DAN IS DIT JE KANS!

Brasserie van Baerle, een van de beste (en leukste!) wijnrestaurants van Amsterdam heeft een job én een betaalbaar studio-appartement voor een:
- medewerker bediening / assistent sommelier
- 32-38 uur; minimaal 1 jaar
- met belangstelling voor wijn en culinaire ontwikkeling
- ervaring in horeca is een pré

Gaat jouw wijnhart hier sneller van kloppen?
Stuur dan snel je CV naar info@brasserievanbaerle.nl!

  Facebook Share Button Tweet Button ↩︎ Stuur deze nieuwsbrief door
Klik hier als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen
Stuur een e-mail aan de BRasserie van Bearle BIB Gourmand Menu