Ingen billeder? Web-version

 

Overskrifter i nyhedsbrevet

 

  • Byttehandel i trængte økonomier

  • DUN Konferencen: Programpæsentationer og tilmeldingsfrist 

  • Valg til DUNs bestyrelse

  • Konference i Malmö: NU2016

  • Seminar for erfarne ph.d.-vejledere

 
 
 

Byttehandel i trængte økonomier

Af Jens Tofteskov
medlem af DUNs bestyrelse

I sidste uge mødtes DUNs Special Interest Group om eksamen med det resultat, at Sund på Aarhus Universitet og CBS bytter kursus for undervisere. 

Vi kan betragte hinanden som konkurrenter på de danske universiteter, men vi kan også betragte hinanden som samarbejdspartnere. Der er ingen grund til, at vi institutionsvis, ja fakultetsvis, opfinder den dybe tallerken. Som en konsekvens af denne tankegang bytter CBS og AU Sund et rollespil fra et eksamenskursus med et kursus i udarbejdelse af Multiple Choice Tests. Dette kan selvfølgelig ses som et tilbageskridt for den enkelte medarbejders eksterne konsulentvirksomhed, det kan også se som hæmmende på bruttonationalproduktet, og spørgsmålet er, om Liberal Alliance vil synes om den slags arrangementer, for godt nok er det jo besparende for den offentlige virksomhed, men samtidig er det jo hæmmende for væksten i samfundet.

Til disse indvendinger kan jo hævdes, at uden arrangementet er det ikke sikkert, at CBS havde fået sit Multiple Choice-kursus, og at AU Sund havde fået rollespillet, pga. trængselstider for de lokale økonomier. Vi kan mange ting på de enkelte universiteter, og vi har behov for hinandens kompetencer. Måske skulle vi lave flere byttehandler i den universitetspædagogiske branche.

 
 
 

DUN Konferencen: Programpæsentationer og tilmeldingsfrist 

Både program og programpræsentationer for konferencen d. 17.-18. maj på Nyborg Strand er nu tilgængelige. På programmet er der ud over de to key notes, Jon Turner (University of Edinburgh) og Lars Ulriksen (Københavns Universitet), mulighed for at opleve 18 papers, 6 posters, 10 workshops og 5 symposier. 

 
 

Har du endnu ikke tilmeldt dig DUNK 16, så skynd dig, inden den forlængede tilmeldingsfrist udløber i dag d. 8. april.

 
 
 

Valg til DUNs bestyrelse

Der er valg til DUNs 9 mand store bestyrelse + 2 suppleanter på DUNs generalforsamling d. 18. maj ved DUN Konferencen. Bestyrelsesmedlemmer vælges for en periode på to år. I 2016 er et bestyrelsesmedlem på valg, og to pladser skal besættes af nye medlemmer. DUNs bestyrelse mødes ca. hver anden måned og står for DUNs aktiviteter, konference, tidsskrift, netværksgrupper og meget andet.  Hvis du vil stille op, skal formand Lars Ulriksen (ulriksen@ind.ku.dk) kende til dit kandidatur senest d. 8. maj 2016.

 
 
 

Konference i Malmö: NU2016

​Hvornår: 15.-17. juni 
Hvor: Malmö Live og Malmö högskola 
Tilmeldingsfrist: 15. maj 

Kom med til Sveriges største konference for udvikling af videregående uddannelser. Konferencen henvender sig med temaet digitalisering, deltagelse og demokratisering på universiteterne til undervisere, ledere, studerende og pædagogiske udviklere, som er engagerede i udviklingen af videregående uddannelser. Konferencens hovedtalere inkluderer en række forskellige personligheder fra universitetssektoren og erhvervslivet, bl.a. Jens Dolin, Golnaz Hashemzadeh Bonde og Bernard Petiot.

 
 
 

Seminar for erfarne ph.d.-vejledere

Hvornår: 1.-2. november 2016
Hvor: Sørup Herregård
TIlmeldingsfrist: 29. august 2016

DUN afholder seminar for erfarne ph.d.vejledere som et supplement til de ordinære ph.d.-vejlederkurser. På seminaret får du mulighed for at udvide dit repertoire af vejledningsstrategier, styrke dine refleksioner over egen praksis og få inspiration til, hvordan du kan være med til at skabe et akademisk miljø, der understøtter de ph.d.-studerendes professionelle udvikling. Kurset vil blive afholdt på engelsk, hvis der er deltagere, der ikke taler dansk.