Overskrifter i nyhedsbrevet
Med ført hånd Reminder: Bidrag til DUN Konferencen 2019 Anbefaling af artikel fra DUT 21, 2016: Stillingsstrukturens betydning for samspillet mellem forskning og undervisning Jobopslag:
Akademisk medarbejder vedr. studiekompetence og uddannelseskompetence Job: JD for Educational Developer (Learning and Teaching)
Af Lotte O’Neill, medlem af DUNs bestyrelse Måske er tiden kommet til at begrave hjemmeopgaven som eksamensformat? For nylig var jeg på EARLIs SIG-konference om evaluering og eksamen. Her hørte jeg et oplæg fra australske kolleger, som havde undersøgt effekten af at træne eksaminatorer til at spotte ’contract cheating’. Såkaldt kontraktsnyd er, når familiemedlemmer, venner, private firmaer eller andre bidrager til eller fuldfører en studerendes hjemmeopgaver (eller andet akademisk arbejde) uden lærerens godkendelse. Ifølge forskningen inden for akademisk
snyd er copy-paste plagiering faldet drastisk de sidste 10 års tid - sandsynligvis pga. af tilgængeligheden af tekstgenkendelses-software. Ligeledes ser det ud til, at monitorering af studerende under online eksamener ved hjælp webkameraer og biometri også har minimeret snyd. Til gengæld trives en anden form for kontraktsnyd tilsyneladende som aldrig før. I den engelsksprogede verden findes der efter sigende tusindvis af firmaer, der kan levere skræddersyede hjemmeopgaver til en valgfri karakter inden for få timer og til en overkommelig pris. Man er undskyldt, hvis man spekulerer på, hvem der leverer varen. Et nyligt publiceret systematisk review viste, at omkring 16% af adspurgte studerende havde været involveret i kontraktsnyd. Desværre er
sensitiviteten og specificiteten af selv trænede eksaminatorers detektion af kontraktsnyd utilstrækkelig, og bevisførelsen er jo umulig. Formatet egner sig ganske enkelt ikke til testsituationer med konsekvenser.
Reminder: Bidrag til DUN Konferencen 2019Hvor: Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense
Hvornår: 28.-29. maj 2019
Frist for indsendelse af abstracts: 25. januar 2019
DUN Konferencen inviterer alle til at indsende bidrag/abstracts, der relaterer til temaet. Alle deltagere er velkomne til at indsende abstracts.
Konferencen har 3+1 formater: Poster - Free format - Paper - Soapbox
Tema: Undervisningens teknologier og teknikker
Med understregninger og patos er bestemte teknologier og teknikker i universitetsundervisningen blevet fremhævet frem for andre.
Problembaseret læring, caseundervisning, nøgleintroduktioner, projektarbejde, team-based learning, blended learning, studentercentreret undervisning og forelæsninger er blandt de universitetspædagogiske tiltag, der alle er tænkt at føre til bedre og dybere læring hos de studerende. Især anvendelsen af nye IT-baserede teknologier er blevet markedsført som tiltag, der kunne gøre universitetsundervisningen mere effektiv og engagerende og måske derigennem medføre bedre og dybere læring.
Bestyrelsen anbefaler en artikel fra DUTDer findes mange spændende og brugbare artikler i DUTs arkiv, og
DUNs bestyrelse vil jævnligt finde en artikel, som fortjener ny opmærksomhed, frem fra arkivet.
Denne gang er det formand for DUN, Lars Ulriksen, der har udvalgt en artikel. Jeg vil meget gerne anbefale, at man læser Frederik Voetmann Christiansens artikel Stillingsstrukturens betydning for samspillet mellem forskning og undervisning fra DUT nr. 21, 2016. I artiklen gennemfører han en læsning af seks bekendtgørelser om stillingsstruktur (dvs. rammerne for ansættelser af universitetsansatte) fra 1993 (som var startskuddet til pædagogisk uddannelse af adjunkter) til 2015. Læsningen viser en slingrekurs med hensyn til prioriteringen af den
undervisningsmæssige side af universitetsansættelsen. Han viser også, at balancen mellem adjunkter og postdocer er ændret dramatisk, så ansatte med ren forskningsansættelse fylder mere, samtidig med at balancen mellem fastansatte, som kan bære erfaringer og kompetencer videre, og løstansatte, som er nødt til at orientere sig mod muligheden for at få nye bevillinger, er ændret i retning af flere løstansatte. Voetmann Christiansens artikel er en påmindelse om betydningen af rammebetingelserne for de universitetsansatte og for universitetsundervisningen. Kvalitetsudvikling må derfor både foregå i forhold til undervisningsrummet og de ydre rammer.
Akademisk medarbejder vedr. studiekompetence og uddannelseskompetenceHvor: Aarhus Universitet, Campus Emdrup i København
Hvornår: 1. februar 2019 Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier ved Aarhus Universitet søger en akademisk medarbejder (AC-TAP) til at understøtte opbygningen af generelle akademiske kompetence (studie- og uddannelseskompetence) hos de studerende.
JD for Educational Developer (Learning and Teaching)
Where: Xi'an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU), China
When: February 1, 2019 Applications are invited for Lecturer/associate professor in the multidisciplinary topic of Educational Development within the Educational Development Unit, one of the key academic units in the Institute of Leadership and Education Advanced Development (ILEAD) at Xi'an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU).
|