Ingen billeder? Web-version
   
 

Overskrifter i nyhedsbrevet

  • At undervise: Fedt eller frustrerende?
  • Paneldebat og bogreception: Eksamenssystemet og fremtidens kompetencebehov
  • Creative University Conference
  • Ny rapport: Rewarding educators and education leaders in research-intensive universities
  • CfP: Innovative and Critical Approaches to Higher Education in the 21st Century
  • 2016 XJTLU Annual Learning and Teaching Colloquium

 
 
 
 

At undervise: Fedt eller frustrerende ?

 

Af Anker Helms Jørgensen
bestyrelsesmedlem i DUN  

I foråret lavede jeg en rundspørge blandt mine kolleger på IT-Universitet om deres opfattelse af undervisning. Der var to markante hovedgrupper i svarene: en positiv og en negativ. I den positive opfattes undervisning som berigende, udviklende og ligefrem sjov. I den negative opfattes undervisning som frustrerende, udmattende og ligefrem deprimerende. Årsagerne var meget forskellige: Fra de studerendes forskellighed over tidsforbruget til organisatorisk support. Men indenfor kernen i den universitetspædagogiske ramme - mødet mellem studerende og lærer - er der tydeligvis et enormt potentiale og en enorm udfordring. Man kan starte ved at spørge: "Hvad kan du som universitetslærer gøre?" Mange ting - her bare en: Lav en blog om din undervisning. Her skriver du uformelt, men seriøst om din undervisning og reflekterer over den. Du får et mere nuanceret forhold til undervisningen. Dine studerende og kolleger kan se, at du tager undervisningen alvorligt. Se hvordan jeg har gjort det på ankervejleder.wordpress.com

 
 
 
 
 
 

Paneldebat og bogreception: Eksamenssystemet og fremtidens kompetencebehov

Tid og sted: 7. marts kl. 16-18 på CBS

i anledningen af udgivelsen af 2. udgave af Hanne Leth Andersens og Jens Tofteskovs bog Eksamen og eksamensformer: betydning og bedømmelse inviterer forlaget Samfundslitteratur til reception og paneldebat om eksamenssystemet og dets relation til arbejdsmarkedets kompetencebehov. I debatten deltager Erik Højbjerg (CBS), Henrik Dahl (Liberal Alliance), Therese Cederberg Nielsen (RUC) og Mette Fjord Sørensen (Dansk Erhverv). Det er gratis at deltage.

 
 
 
 
 
 

Creative University Conference

Tid og sted: 18.-19. august 2016 på Aalborg Universitet
Deadline for indsendelse af bidrag: 15. februar 2016

Aalborg Universitet inviterer til "Creative University"-konference om videnskulturer, kritisk kreativ tænkning og innovative læringsprocesser. "Det kreative universitet" som koncept er et modsvar til den voksende, verdensomspændende interesse i undervisningsmetoder, der udvikler studerendes innovative og kreative tænkning. Konferencen inviterer bidrag, der undersøger filosofiske, kulturelle, sociale og pædagogiske aspekter af det kreative universitet. Indsendelse af bidrag samt tilmelding til konferencen er åben nu. 

 
 
 
 
 
 

Ny rapport:
Rewarding educators and education leaders in research-intensive universities

Det britiske Higher Education Academy har undersøgt udfordringen med at sikre, at undervisere og uddannelsesfokuserede ledere belønnes for deres arbejde. Undersøgelsen er mundet ud i en rapport, der indeholder 10 konkrete anbefalinger til, hvordan universiteter kan anerkende underviserne, både individuelt og kollektivt. Rapporten fokuserer på de 24 britiske Russell Group-institutioner, men analyserne og anbefalingerne vil også være relevante for den forskningsintensive uddannelsessektor i resten af Europa.

 
 
 
 
 

CfP: Innovative and Critical Approaches to Higher Education in the 21st Century

Tid og sted: 22.-24. juni 2016 på RUC
Deadline for bidrag: 1. marts 2016

Den internationale konference Innovative and Critical Approaches to Higher Education indkalder bidrag til papers og paneler (3-4 papers pr. panel). Konferencens formål er at samle forskere, studerende og administratorer, der er interesserede i progressive videregående uddannelsers historie, teori og praksis, og som ønsker at gentænke og puste nyt liv i uddannelsestraditioner i en global kontekst.

 
 
 
 
 
 

2016 XJTLU Annual Learning and Teaching Colloquium

Tid og sted: 6.-8. april 2016 i Suzhou, Kina

Skal du til Kina i april? Så kan du måske nå at deltage i dette 3-dages kollokvium, når de internationalt anerkendte social learning-konsulenter Etienne and Beverly Wenger-Trayner vil lede det årlige Teaching and Learning Colloquium på Xi’an Jiaotong-Liverpool University. Kollokviet vil markere universitetets 10-års jubilæum med overskriften Imagining the Next 10 Years in Learning and Teaching. Der er early bird-rabat indtil 11. marts 2016.