Indien deze nieuwsbrief niet goed op het scherm verschijnt : klik hier.

 

Beste auteur,

deAuteurs wenst u nu al graag fijne feesten en een creatief en warm 2017!

Maar scroll zeker eerst nog even verder naar beneden voor onze laatste aankondigingen van het jaar...

 

> Zat. 7 januari 2017: 8e Werkcongres Vlaamse Auteursvereniging

Op zaterdag 7 januari 2017 heet de VAV u vanaf 10u30 welkom in de Singel in Antwerpen voor een razend interessante, maar ook gezellige dag met tal van panelgesprekken en discussiemomenten.

Op het programma staat ook dit jaar opnieuw een deAuteurs-sessie (17u–19u) rond de basisregels van het auteursrecht en literaire uitgavecontracten.

Als lid van deAuteurs neemt u GRATIS deel aan het Werkcongres. Inschrijven is echter verplicht, door een mailtje aan ddeloore@deauteurs.be EN online inschrijving via de website van VAV, waarbij u onder ‘Organisatie’ deAuteurs vermeldt.

Wees er op tijd bij, want vol is vol! Het volledige en definitieve programma vindt u hier.

 

> OPROEP: nieuwe aanmeldingen Schrijversresidentie Zweden 2017

Na een eerste succesvolle editie stelt deAuteurs in 2017 opnieuw haar buitenlandse schrijversbeurs open voor een duo schrijver & illustrator van kinder- en jeugdliteratuur.

Zij krijgen de kans om zich gedurende twee weken terug te trekken in Källäng, een kleine schrijverswoning te midden van de feeërieke Zweedse bossen en meren, bij gastvrouw en auteur Joke Guns.

Locatie: BJÖRKÖBY (Zweden)
Samenwerking: Joke Guns en Astrid Lindgrens Näs (Vimmerby)

Duur: 2 weken, van maandag 4 tem zondag 17 september 2017

Eigen motivatiebrief versturen vóór 20/01/2017 naar Dorien De Loore: ddeloore@deauteurs.be.
Interesse in de Scandinavische literatuur en de nalatenschap van Astrid Lindgren is een pluspunt. Bekendmaking op 15/02/2017. Uitgebreide informatie vindt u hier.

Veel succes alvast!

 

> Infoloket: Antwerpen - dinsdag 24 januari 2017

Op dinsdag 24 januari organiseert deAuteurs van 14u tot 18u een infoloket in het Huis van het boek in Antwerpen, Te Boelaerlei 37, 2140 Borgerhout.

deAuteurs biedt haar leden gratis professioneel en juridisch advies en onze infoloketten bieden u de mogelijkheid om al uw praktische, juridische en fiscale vragen tijdens een persoonlijk onderhoud voor te leggen aan onze medewerkers.

Gelieve uiterlijk donderdag 19 januari in te schrijven via info@deauteurs.be. We contacteren u kort nadien om samen het precieze uur van afspraak vast te leggen.

Geef bij uw inschrijving aan welke vragen u heeft en stuur belangrijke documenten alvast via e-mail door. Zo kunnen onze medewerkers zich grondig voorbereiden.

 

> Throwback tuesday: beeldverslag deAuteurs-prijsuitreiking op Grafixx

Geniet samen met ons na van een geslaagde prijsuitreikingsavond op het grafisch kunstenfestival Grafixx in DE Studio Antwerpen eind november: beeldverslag.

Dit jaar werd er niet één maar wel drie prijzen uitgedeeld, en dat in de categorie illustratie. Stripauteur en illustrator Serge Baeken ontving de 'deAuteursprijs 2016'. De twee 'Jonge Aanstormende Talentenprijzen 2016' gingen naar Shamisa Debroey en Wide Vercnocke.

 

Zo, dit was het voor 2016!

Blijf op de hoogte van alle deAuteurs-nieuws via onze website en Facebookpagina en heel graag tot volgend jaar!

 

U kunt ons ook volgen (en liken!) op facebook


Gelieve hier te klikken, indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.