Brasserie van Baerle
Brasserie van Baerle

Frisch aus der Bras

Zoals u wellicht weet zijn wij niet zo van de restaurant- en andere themaweken. Maar op elke regel is er een uitzondering en dat zijn voor ons de Rieslingweken. Voor het eerst overigens in ausgezeignetem Hochdeutsch omgedoopt tot Riesling & Pinot Weeks. Kijk, daar doen we dan welgemeend en vol energie aan mee. Deze Wochen duren van 1-17 oktober en in die periode serveren wij nog meer Duitse wijnen dan anders. Stimmt: per glas, per fles of allebei. Het is een uitgelezen moment om kennis te maken met al dat schitterends dat Duitsland op wijngebied rijk is. Onze witte brigade kookt er natuurlijk wat lekkers bij (zie hieronder).
Voor € 45,00 kunt u van dit menu, inclusief de prachtige wijnen!, genieten door te reserveren via heerlijk.nl/rieslingenpinotweeks.

Brasserie van Baerle

VOORGERECHT
Salade van zilte groenten | hangop | tomatillo vegetarisch gerecht
Haart, Piesporter Riesling trocken, 2019, Mosel

HOOFDGERECHT
Genomineerd voor de beste wijn/spijscombinatie tijdens Riesling Weeks:
Gebakken kalfstong | Pied de mouton | bospeen | zeekraalboter
Rieger, Spätburgunder **SR** Alte Rebe 2018, Baden

DESSERTS
Mousse van witte chocolade | kardemom | compote van groene appel
Würzburg, Herrenberg Riesling Spätlese 2018, Saar

Brasserie van Baerle

Floor First versus First Floor

Op 21 september jongstleden werd de wijnvrouw van het jaar gekozen. Onze patrones Floor was één van de vier genomineerden, maar kreeg de onderscheiding niet toegekend, die ging naar Claudia van Dongen. Moedig, met opgeheven hoofd en dankbaar voor de vele publieksstemmen dragen wij ons verlies. De tering naar de nering zettend. Ons bezighoudend met aardsere zaken zoals onze bovenzaal, de First Floor.

Brasserie van Baerle

Even praktisch

Het lijkt misschien wat vroeg om er nu al over te beginnen, maar er is een enorme inhaalslag bezig sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld. We zouden onze private dining room elke dag kunnen verhuren, ware het niet dat we dat qua personele bezetting nog niet aankunnen (zie verderop). Daarom willen wij u vriendelijk edoch dringend verzoeken om reeds nu al een reservering te maken mocht u partijplannen hebben. Natuurlijk voor de laatste maanden van het jaar, maar zeker ook voor januari 2022. Temeer omdat, als de personeelstekorten in de horeca aanblijven, we ook weleens nee zullen moeten verkopen.

Brasserie van Baerle

Werken én wonen in Oud-Zuid?

Daarover sprekende: we hebben nog een paar vacatures. Zoals:
• een chef-de parti in de keuken; en
• gastheren en gastvrouwen in de bediening, deeltijd of voltijd,
met of zonder ervaring.

Mocht je interesse hebben om te werken in het restaurant van bijna-de-wijnvrouw-van-het-jaar, kijk dan op brasserievanbaerle.nl/werkenbij en neem alras contact met ons op. Behalve goede primaire arbeidsvoorwaarden is er voor fulltimers (38 uur) of bijna fulltimers (30 uur) ook een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde:
een appartementje (35m2) in Amsterdam Oud-Zuid met zonnig dakterras.
Je moet de keuken en de luxe badkamer delen met een andere nieuwe collega, in dit geval Thomas Cascino, dat is die geluksvogel op de foto.

Reageer maar snel. Des te meer mensen kunnen we gelukkig maken in onze bovenzaal. Was dat het dan? Ja dat was het voor deze keer. Tot alras. In de Bras. Hé dat rijmt.

Brasserie van Baerle

Zolang de personeelskrapte aanhoudt, zijn dit onze openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: lunch en diner
Zaterdag: alleen diner
Zondag: gesloten
Maandag: alleen diner
Reserveren in het restaurant graag via onze website brasserievanbaerle.nl, waar dagelijks de beschikbaarheid wordt vermeld en rechtstreeks een tafel kan worden gereserveerd.
Groepsreserveringen voor meer dan 4 personen en aanvragen voor de private dining room graag via info@brasserievanbaerle.nl.

  Facebook Share Button Tweet Button ↩︎ Stuur deze nieuwsbrief door
Klik hier als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen
Stuur een e-mail aan de BRasserie van Bearle BIB Gourmand Menu