Korlederen, sangeren og energibundtet Janne Wind står i spidsen for et nyt projekt, der har til formål at samle en masse sangglade Fynboer i alle aldre. Først og fremmest skal vi synge igennem lover Janne Wind, der til dagligt er tilknyttet Ryslinge Højskole, imens fællesskab, god stemning, musikalske oplevelser og velgørenhed bliver et værdisæt for koret.

”Vi regner med at samle mere end hundrede glade og dedikerede sangere, så det bliver et GospelPowerChoir med fuld smæk på. Samtidig laver vi en fraktion af koret med mere udfordrende solist- og assistent-arbejde, så vi sikrer at der også er indhold for de allerdygtigste” siger korleder Janne Wind, der med 15 års erfaring fra den danske gospelscene, flere CD-indspilninger (blandt andet to Disney Soundtracks), hundredvis af koncerter, workshops og events er en kompetent og erfaren igangsætter og tovholder på projektet.

”Vi er i den situation, at et 6 år gammelt kor i Bykirken, fem minutter fra Odense Banegård lukker ned, så både kirken og en masse sangere er blevet ”arbejdsløse”. Vi håber derfor på, at så mange som muligt fra det gamle kor har lyst til at blive en del af det nye kor SoulSingers, og at også mange nye sangere vil støde til. Koret skal være med til at sætte den fremtidige musikalske gospel-dagsorden i Odense” fortæller Janne Wind fuld af enthusiasme.

Fællesskab og velgørenhed

Rigtig mange mennesker længes efter at være del af noget, der er større end dem selv, og i vores fragmenterede zapper- og til tider egostyrede samfund kan det være svært at finde fodfæste og fællesskab. Gospelkoret SoulSingers vil sætte fokus på musikalsk kvalitet, nærvær, medrivende optrædener, og ikke mindst fortsætte det tidligere kors arbejde med at samle penge ind til forskellige velgørende projekter. Så sent som i december 2013 indsamlede kirken mere end 30.000 kr til julehjælp til Odenseanske familier. En smuk gestus som SoulSingers tager til sig og fortsætter med i samme gode ånd.

”Det er sundt at synge – og man bliver glad i låget af det”, fortsætter Janne Wind. ”De fleste af os kan rent faktisk synge, rigtig mange mennesker glemmer bare at larme og ’synge igennem’. Vi bliver generte over vores egen lyd, lægger låg på glæden og begrænser det frie udtryk. Den gode nyhed er, at det er nemt og oven i købet ganske vidunderligt og forløsende at få lukket op igen. At åbne krop, stemme og hjerte og lade stemmen fylde både det indre og ydre rum. Man bliver afhængig af at synge, man bliver glad af at synge – og i tilgift er det sundt og mindsker stress. Sang er i sandhed sjælens udtryksform”

Koret har sin egen hjemmeside: www.SoulSingers.dk og nysgerrige sangere er velkomne til informationsmøde i Bykirken, Østerbro på tirsdag d. 14. januar kl. 19.00.

Mere information fås hos
korleder Janne Wind, Sanger & Succenergizer
Højskolen 8, 5856 Ryslinge,
+45 31 21 17 66
janne@jannewind.dk

Billeder i høj opløsning hentes HER

Diverse billeder af Janne Wind med kor