Sidste år postulerede jeg, at undervisningsudvikling stod i skarp konkurrence med kitesurfing, hundeluftning og kvalitetstid med familien. På daværende tidspunkt var det umuligt at forudsige, at 2020 ville blive det år, hvor vi blev tvunget til at transformere vores undervisning på rekordtid. Vi har opnået mere udvikling på en måned, end vi har på et årti. Undervisere, studerende og administrative medarbejdere har knoklet for at tilpasse sig og lære nye digitale redskaber at kende. I starten blev online undervisning stemplet som nødundervisning og som en opgave, der for en stund krævede undervisernes fulde opmærksomhed. Forskningen måtte vente, fordi omstændigheder dikterede et fornyet fokus på digitalt understøttet undervisning.
Nu er det på tide, at vi samler vores erfaringer fra forårets prøvelser og bruger disse erfaringer til at skabe kvalitet i online undervisning. Vi skal bevæge os væk fra at tænke på online undervisning som nødundervisning. Vi har nemlig alle fået udviklet de kompetencer og færdigheder, som gør os i stand til at levere mere end blot nødundervisning. Nu er spørgsmålet blot, om vi ønsker at prioritere god undervisning frem for nødundervisning.
Derfor opfodrer jeg undervisere, studerende og administrative ansatte til at dele deres erfaringer og undersøgelser med hinanden. Hos Dansk Universitetspædagogisk Netværk, DUN, deler vi vores erfaringer gennem Dansk
Universitetspædagogisk Tidsskrift, DUT. Så det er jo utroligt heldigt at DUT - netop nu - har et call ude om at dele erfaringer fra det helt særlige år 2020. Næste nummer kommer nemlig til at være en tidskapsel for 2020.
”Tidskapsel – beholder hvori man lægger tidstypiske genstande i håbet om at disse engang i fremtiden vil give den tids mennesker bedre viden om vor tid”.
Deadline er 1. december, så skynd jer! Så kan vi alle få gavn af hinandens erfaringer.