Indien deze nieuwsbrief niet goed op het scherm verschijnt: klik hier
3 november 2017
De Koninklijke Bibliotheek van België & deAuteurs op de Boekenbeurs
Schrijversresidentie ÄDELFORS & BJÖRKÖBY (Zweden) tijdens SmåBUS 2018
SmåBUS Kinderboekenfestival 2018

>De Koninklijke Bibliotheek van België & deAuteurs op de Boekenbeurs

Van zondag 29 oktober tot en met zondag 12 november staat de Koninklijke Bibliotheek van België op de Boekenbeurs in Antwerpen.

Op stand 209 zijn auteurs welkom om meer over het wettelijk depot te weten komen, live hun boeken te deponeren en een voorproefje te krijgen van de online depotmodule die in 2018 gelanceerd wordt. De KBR zorgt er ook voor dat je boek extra aandacht krijgt door de foto van jouw live gedeponeerde boek te verspreiden via hun communicatiekanalen(website, Facebook en Twitter).

Heb je interesse? Mail en maak een afspraak via rika.colpaert@kbr.be of breng hen een bezoekje tijdens de Boekenbeurs! Let op: de Boekenbeurs is gesloten van 6 tot en met 8 november.

Donderdag 9 november zal deAuteurs ook aanwezig zijn op stand 209 waar we gedurende de hele dag je graag meer uitleg geven over onze werking, diensten en activiteiten.

Noteer deze datum in je agenda & graag tot dan!

>Schrijversresidentie ÄDELFORS & BJÖRKÖBY (Zweden) tijdens SmåBUS 2018
Download de brochure

Beurs : auteur/illustrator schrijversresidentie in Zweden


Locatie
Ädelfors en Björköby (Zweden)
Samenwerking: Joke Guns

Duur
2 weken
Van 18 september t.e.m. 1 oktober 2018

Profiel auteur/illustrator
deAuteurs is voor deze beurs op zoek naar een dynamisch duo. Een schrijver en een illustrator van kinder- en jeugdliteratuur, beiden met minstens twee literaire werken, gepubliceerd door een professionele uitgeverij, kunnen zich samen aanmelden.Het is aangewezen dat de residenten elkaar goed genoeg kennen om twee weken samen te leven en te werken.

Verblijf
deAuteurs biedt tijdens deze schrijversresidentie toegang tot het SmåBUS Kinderboekenfestival 2018.
Van 18 t.e.m. 21 september 2018 verblijft de auteur/illustrator in Ädelfors waar ze tijdens het festival allerlei literaire activiteiten kunnen bijwonen (www.smabusfestival.se). SmåBUS 2018 brengt ook internationale schrijvers en illustratoren in contact met uitgeverijen, boekhandels, bibliotheken en scholen.

Van 22 september t.e.m. 1 oktober 2018 verblijft de auteur/illustrator in Björköby in een Zweeds houten huis met twee slaapkamers, woonkamer, badkamer en keukentje waar hij/zij te midden van de feeërieke Zweedse bossen en meren in alle rust kan werken.

deAuteurs neemt de huur van beide locaties voor haar rekening en komt voor een maximum bedrag van 250 euro per deelnemer tussen in de reiskosten en 150 euro/week per deelnemer voor de verblijfskosten.

Contactpersoon en projectleider SmåBUS 2018 is Joke Guns. https://vakantiehuisinbjorkoby.wordpress.com

De auteur/illustrator is bereid om tijdens het verblijf activiteiten bij te wonen en internationale contacten te leggen op SmåBUS 2018. De auteur schrijft een kort verhaal/maakt een reeks illustraties.

Stuur je motivatiebrief voor 31/12/2017 naar sgomez@deauteurs.be.
deAuteurs zal elke aanvraag van een lid (jeugdauteur of illustrator), ook een individuele aanvraag, zorgvuldig behandelen.

Bekendmaking op 05/02/2018


>SmåBUS Kinderboekenfestival 2018

Download de brochure

Van 19 t.e.m. 21 september 2018

Een internationaal kinderboekenfestival in het hart van Småland (in het zuiden van Zweden)

Wat is SmåBUS?
SmåBUS is de vereniging voor kinder- en jeugdliteratuur Småland.

Onder het thema VERTELKRACHT & LEESPLEZIER biedt SmåBUS schrijvers en illustratoren een platform waarop inspiratie en vakkennis over kinder- en jeugdliteratuur gestimuleerd worden. Hier komen gepubliceerde kinderboekenauteurs en illustratoren uit verschillende landen elkaar tegen en leggen ze contact met uitgeverijen, boekhandels, bibliotheken en scholen in een inspirerende omgeving tijdens lezingen, workshops en 1001 spontane ontmoetingen.

Illustratoren krijgen bovendien de mogelijkheid om mee te werken aan een internationale tentoonstelling in Astrid Lindgrens Näs.

Samen maken we deel uit van een inspirerende culturele beweging in de geest van Astrid Lindgren. Op het programma staan sprekers als Gerda Dendooven (Woutertje Pieterse Prijs 2017), Katarina von Bredow (Astrid Lindgren Prijs 2013) en nog veel meer fantastische kinderboekenschrijvers en illustratoren.

SmåBUS 2018 belooft onvergetelijk te worden!

Info & tickets
Het volledige programma en tickets vind je via www.smabusfestival.se

Voor leden van deAuteurs zijn er extra voordelen, bij de eerste vijf inschrijvingen geven we
een korting van 100 euro.
Wees er snel bij door een e-mail te sturen naar
sgomez@deauteurs.be met vermelding 'SmåBUS 2018'.

Contactpersoon en projectleider SmåBUS 2018:
Joke Guns +46 72 571 45 44
joke@smabusfestival.se


Verdere info vindt u op onze website www.deauteurs.be.
U kunt ons ook volgen (en liken!) op facebook

Gelieve hier te klikken, indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.