Af Mette Krogh Christensen, medlem af DUNs bestyrelse
Midt under corona-nedlukningen af universiteterne og det restriktive forsamlingsforbud mødtes 229 deltagere til årets
Dansk Universitetspædagogisk Netværks konference:
DUNK 20 online edition - Underviseren i centrum.
Der var et rekordstort antal deltagere. Samtidig var det rekord for nye deltagere. - Hele 42% af deltagerne havde ikke før været med til en DUN konference.
- De 12 webinarer havde i gennemsnit 58 (31-108) aktive deltagere, hvilket er næsten dobbelt så mange deltagere pr. webinar, end der plejer at være til en workshop på DUN-konferencer.
- De 16 uploadede videoer med præsentation har indtil videre haft i gennemsnit 190 (27-344) visninger, og præsentationerne er stadig tilgængelige her.
- Selv generalforsamlingen, som ikke just plejer at være en kioskbasker, havde flere deltagere end vanligt – hele 33 deltagere.
Konklusion: Online-konferencen har været en succes takket være det aktive netværk af undervisere, konsulenter, forskere, uddannelsesledere, undervisningsudviklere m.fl., som DUN består af. Nøgleordet er måske fleksibilitet. Online-formatet gør det muligt at deltage i DUNK i en travl og trængt hverdag på uddannelsesinstitutionerne. Men skal vi så slet ikke mødes i kaffepausen på DUNK 2021
og give den gamle kollega, man ikke har set i 100 år, en krammer? Jo, selvfølgelig, men online-formatet gør noget godt for netværk som DUN, og lur mig om ikke vi ses til et DUN-webinar inden DUNK 2021.
Det glæder jeg mig til.
DUNs konstituerede bestyrelse
Mød DUN-bestyrelsen, der blev konstitueret her i juni, og se fordelingen af ansvarsområder.
28. august 2020
Online webinar i Zoom
På mødet lægges der op til, at der kommer et fokus på samarbejdet mellem HUBS og ordinære curriculære kurser – mest i lyset af læring fra Coronakrisens omlagte undervisning samt muligheder for at diskutere udvalgte temaer fra et projekt under FFE. Fx I&E i curriculumdesigns, værdiskabelse og materialer fra FFE.
Seminar i SIG'en Læring i Laboratorie- og Feltarbejde
16. september 2020
Online webinar i Zoom
COVID-19 har i sagens natur været et benspænd for afholdelse af laboratorie- og feltundervisning. Mange undervisere har gjort nye erfaringer med bl.a. virtuel, asynkron undervisning og med studerendes arbejde med data på nye måder, der kan inspirere fremadrettet.
Seminaret vil danne ramme om deling af disse erfaringer og om diskussioner af retning i det fortsatte arbejde med udvikling og forskning inden for laboratorie- og felt-undervisning på de videregående uddannelser.
Hvorfor gør jeg det, jeg gør?
Refleksionshåndbog for sproglærere
Forfattere: Birgit Henriksen, Susana Silvia Fernandez, Hanne Leth Andersen og Dorte Fristrup
Bogen tager udgangspunkt i forskningsfeltet lærerkognition, som undersøger lærerens mentale liv - dvs. de mange komplekse tanke- og beslutningsprocesser, herunder eksplicit og implicit viden, erfaringer, holdninger og følelser, som ligger bag og driver den daglige undervisningspraksis.
3. november 2020
Syddansk Universitet, Odense
I år har konferencen særligt fokus på verdensmålene for bæredygtig udvikling. Der vil sættes fokus på, hvordan verdensmålene kan integreres i undervisningen, og hvad en sådan integration vil betyde for studerendes engagement og læring.
Anbefaling af artikel fra DUT 22, 2017
samt en video fra DUNK 20 online edition
Der findes mange spændende og brugbare artikler i DUTs arkiv, og
DUNs bestyrelse vil jævnligt finde en artikel, som fortjener ny opmærksomhed, frem fra arkivet.Denne gang er det Lars Ulriksen, der har udvalgt
en artikel fra DUT nr. 22 (årgang 12, 2017)
af Laura Louise Sarauw og Simon MadsenUnder artiklen finder du Lars' anbefaling af en video fra årets online DUN-konference af Sebastian Horst.
Risikonavigation i fremdriftsstormen – når studerendeoversætter fremdriftsreformen ud fra nye risikologikker
Denne gang vil jeg gerne anbefale to ting: en artikel og en video. Artiklen er Laura Louise Sarauw og Simon Madsens 'Risikonavigation i fremdriftsstormen – når studerende oversætter fremdriftsreformen ud fra nye risikologikker' fra DUT nr. 22. Sarauw og Madsen har gennemført interview med studerende om konsekvenserne af studiefremdriftsreformen, og hvordan de studerende håndterer den. Artiklen bygger på et kvalitativt forskningsarbejde og minder os om, at de universitetspædagogiske udfordringer nogle gange stammer andre steder fra end i klasserummet eller studieordningen. Universitetspædagogik er også indlejret i et politisk felt.
Videoen er en af præsentationerne fra årets online udgave af DUN-konferencen. Det er Sebastian Horsts præsentation med titlen 'Virker underviserpriser?'. Horst gennemgår forskningslitteratur, som kunne understøtte, at underviserpriser virker på den ene eller den anden måde, men finder ikke overbevisende resultater. Videoen er et fint eksempel på, hvordan man kan bruge forskningslitteratur til at kvalificere den universitetspædagogiske praksis – også ved at stille spørgsmålstegn ved det vedtagne.
Og så er der i øvrigt mange gode præsentationer at finde samme sted.
Så er det tid at opdatere din DUN-profil!
Log ind og tjek dine oplysninger. Har du problemer, kan du altid kontakte sekretariatet på dun@dun-net.dk.
|