Ingen billeder? Web-version

Dansk Universitetspædagogisk Netværk

Overskrifter i nyhedsbrevet
 

  • Dansk Folkeparti giver håb - Til os der mener, at 7-trinsskalaen er skandaløs
     
  • The 23rd volume of The International Journal for Academic Development, IJAD, has now been released by ICED

  • Invitation to participate in Blended Learning Expert Research

  • Indlæg i Forskerforum: Digitale læremidler – et disrupted felt

  • Konference: Uddannelse, karriere og køn
    - kønsbalance fra studievalg til arbejdsmarked

  • Jobopslag:

    • Prorektor for Uddannelse og Viden

    • 1-2  pædagogiske konsulenter i universitetsdidaktik

    • 2 ph.d.-stipendiater

    • Associate Professor of Science Education - three year position

    • Postdoc position with a special focus on Faculty Development in Higher Education in the Digital Age​

 
 
 

Dansk Folkeparti giver håb

Til os der mener, at 7-trinsskalaen er skandaløs

Af Jens Tofteskov, medlem af DUNs bestyrelse

Nogle – bl.a. undertegnede – har ved flere festlige lejligheder forsøgt at argumentere for, at 7-trinsskalen med dens tilhørende karakterbekendtgørelse burde afskaffes. Der er flere begrundelser. Den primære er, at det af bekendtgørelsen fremgår, at vi skal tage udgangspunkt i grad af målopfyldelse og fejl og mangler, når vi bedømmer de studerendes præstationer. Herved stimuleres en nulfejlskultur, hvilket i sig selv er et problem i en læringssammenhæng, hvor det bl.a. gælder om at lære af sine fejl. Herudover er skalaen uretfærdigt indrettet, der er ikke lige stor afstand mellem trinene, hvilket der bør være, når karakterer skal bruges til at beregne gennemsnit. Endelig har det længe været klart for os, der bruger skalaen i international sammenhæng, at den falder uden for skiven, og at illusionen om, at den er fælles med andre 7-trinsskalaer, giver anledning til megen frustration og ulykke.

Det er det sidste, der får Dansk Folkeparti til at foreslå skalaen afskaffet. Anledningen er, at uddannelsesminister Tommy Ahlers på et spørgsmål vedr. karakterskala svarer, at Europa-Kommissionen ikke længere finder den såkaldte ECTS-skala ”relevant i forbindelse med international evaluering”. Det får DFs Alex Ahrendtsen til at sige til Altinget:

”Når det viser sig, at 7-trinsskalaen ikke engang er nødvendig længere, så skal vi da bare i gang med at få en ny karakterskala", og han fortsætter:

”Regeringen vil meget gerne være international. Nu viser det sig, at man internationalt giver Dansk Folkeparti ret. Så må vi gå ud fra, at regeringen begynder at forberede en opgivelse af den nuværende karakterskala.”

Herfra skal der kun udtrykkes held og lykke til Axel Ahrendtsen, især hvis det så kan betyde, at universiteterne i Danmark som kompensation kan få lov til at udbyde internationale uddannelser uden begrænsninger fra regering og folketing.

 
 
 

The 23rd volume of The International Journal for Academic Development, IJAD, has now been released by ICED

Please feel free to enjoy all of the substantial articles about academic development.

You will find 1 editorial, 7 articles and 1 reflection on practice.

Read more
 
 
 

Invitation to participate in Blended Learning Expert Research

You are kindly invited to take part in an expert research exercise, as part of the EMBED (European Maturity model for Blended EDucation) Project. EMBED is aimed at developing a maturity model for blended education to help institutions and educators assess their current level of, and next steps, in blended teaching and learning.

Last year we developed a draft maturity framework, based on a review of the literature research and dozens of interviews. The next step for the EMBED project is to validate this framework using the opinion of experts in the field of blended education. 

Read more
 
 
 

Indlæg i Forskerforum: Digitale læremidler – et disrupted felt

 Der stilles stigende krav til nye læremidler – hvordan gør du og hvordan sikrer du dine rettigheder?

Af Lotte Rienecker

Uddrag fra artiklen:

I regeringsudspillet 'Fleksible universitetsuddannelser til fremtiden' (september 2018) pålægges alle videregående uddannelser, at der skal anvendes relevante digitale teknologier i undervisningen. En handlingsplan er på vej og, må vi formode, ressourcer øremærket ”rustningen til den digitaliserede verden”. Det betyder at flere vip’er (videnskabeligt personale) vil blive involveret i digitale undervisningsressourcer som forfattere og leverandører af det faglige indhold. Det er en ny og anderledes læremiddel­forfatterrolle end den, vi kender fra lærebøger, for feltet savner rutiner, der også tilgodeser forfatternes interesser. 

Læs mere
 
 
 

  Konference: Uddannelse, karriere og køn
- kønsbalance fra studievalg til arbejdsmarked

Hvor: Copenhagen Business School
Hvornår: 10. januar 2019
Tilmeldingsfrist: 7. december 2018

Det kønsopdelte studie- og karrierevalg har konsekvenser for talentudnyttelse, frafald og performance. Konferencen stiller skarpt på universiteternes muligheder for at forbedre kønsbalancen, bl.a. får du: 

  • Viden om samspillet mellem studievalg, læringsmiljø og det kønsopdelte arbejdsmarked.
  • Inspiration til, hvordan problemet kan gribes an i en hverdag, hvor indsatsområder og ressourcer skal prioriteres.
     
Læs mere
 
 
 

Jobopslag

 

Prorektor for Uddannelse og Viden

Hvor: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Ansøgningsfrist: 7. december 2018

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole søger en visionær prorektor for Uddannelse og Viden, der skal udvikle højskolens unikke kombination af teori og praksis i en medie- og kommunikationsbranche i hastig forandring.

Læs mere
 
 


1-2  pædagogiske konsulenter i universitetsdidaktik

Hvor: Syddansk Universitet
Ansættelsesdato: 1. februar 2019
Ansøgningsfrist: 10. december 2018

SDU Universitetspædagogik (SDUU) søger 1-2 pædagogiske konsulenter til varetagelse af opgaver inden for didaktisk kompetenceudvikling og uddannelsesudvikling.

Læs mere
 


2 ph.d.-stipendiater

Hvor: Københavns Universitet
Ansættelsesdato: 1. marts 2019
Ansøgningsfrist: 13. december 2018

Som led i forskningsprojektet Improving Quality of Laboratory Learning at University Level (IQ-Lab) opslås et ph.d.-stipendie ved Institut for Naturfagenes Didaktik, og yderligere et ph.d.-stipendie ved Institut for Farmaci. Forskningsprojektet er finansieret af Novo Nordisk fonden og er et forskningssamarbejde mellem Institut for Naturfagenes Didaktik og Institut for Farmaci.

Læs mere
 


Associate Professor of Science Education - three year position​ 

Where: University of Copenhagen
Date of employment: May 15, 2019
Application deadline: December 16, 2018

The Department of Science Education, The Section for Science and Mathematics Education Research and Teaching (SMART) seeks an excellent scholar for a three-year position as associate professor in science teaching and learning in laboratories.

Read more
 

 

Postdoc position with a special focus on Faculty Development in Higher Education in the Digital Age​

Where: Copenhagen Business School
Application deadline: January 15, 2019

The successful applicant will be part of the cross-departmental project on Research in Blended Learning (RiBL), which will run until the end of 2022. The aim of the project is the construction of new knowledge about the future of technology-supported teaching and learning in Higher Education and its consequences and prospects for student learning.

Read more
 
 
Dansk Universitetspædagogisk Netværk 
Denne email er sendt til dig, fordi du har tilmeldt dig nyhedsbrevet på dun-net.dk. Du kan til hver en tid afmelde nyhedsbrevet. 
 
  Tweet 
  Del 
  Videresend 
Opdater indstillinger  |  Afmeld