Facebook icon Twitter icon Forward icon

M@LT - Mediawijsheidcompetenties

M@LT, voluit 'Mediawijsheidcompetenties van Leerkrachten Transparant Toetsen en Trainen', helpt leerkrachten bij het vinden van hun digitale weg.

Mediawijsheid is van steeds groter belang in het onderwijs. De een na de andere technologische ontwikkeling volgt elkaar op. Dit vergt van de leerkrachten een flink aantal digitale competenties en vaardigheden. 


Door middel van een uitgebreid competentie-assessment krijgt de leerkracht inzicht in zijn of haar mediawijsheidcompetenties. Vervolgens kan de leerkracht vier interactieve e-learning modules volgen om zijn mediawijsheid te vergroten. De beschikbare modules binnen M@LT zijn BegripGebruikCommunicatie en Strategie.

M@LT is gratis beschikbaar op Teachers Channel!

Tweet ButtonFacebook Like Button

Zes Nederlandse universiteiten in top 100

De Nederlandse universiteiten scoren goed op de wereldranglijst. Sinds jaar en dag vind je de meeste top 100-noteringen voor universiteiten in de VS en Groot-Britannië. Op de derde plek staat Australië met negen universiteiten in de top 100, gevolgd door Nederland op de vierde plek met zes. De Universiteit van Amsterdam staat op de 50ste plek (gestegen vanaf 58) en daarmee is het de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit op de wereldranglijst. 

De Massachusetts Institute of Technology (MIT) staat net zoals vorig jaar op de eerste plek, de University of Cambridge in Engeland volgt als tweede. De beste Europese universiteit buiten het Verenigd Koninkrijk, bevindt zich in Zwitserland: de Swiss Federal Institute of Technology.

Lerarenraad Teachers Channel

Door ons groeiende aanbod van e-learning en blended learning, is Teachers Channel op zoek naar bevlogen en enthousiaste leraren die onze Lerarenraad willen versterken met hun expertise. 

De Lerarenraad komt elke maand een keer samen. De raad adviseert Teachers Channel over redactionele en inhoudelijke zaken, waarbij zij ook onderling kennis kunnen delen.
 

Lijkt het u leuk om uw expertise te delen in de Lerarenraad en mee te denken over redactionele en (vak)inhoudelijke zaken? Stuurt u dan een e-mail naar info@teacherschannel.nl of bel naar 0346 219 299.

Tweet ButtonFacebook Like Button

Professionaliseringsagenda

Teachers Channel en partners
De Grote Professionaliseringsdag 2015
Onderwijs floreert in een context waarin de leraar het best mogelijke van zichzelf kan geven in de school of de scholen waar u verantwoordelijk voor bent. Maar hoe doet u dat? U wordt toegerust met informatie die u direct kunt gebruiken in uw eigen praktijk.
Datum: 20 maart, 2015

HCO
Conferentie Mentale Fitheid 2020
Eerste Nationale Conferentie Mentale Fitheid over hoe we onze jeugd zo goed mogelijk voorbereiden op een succesvol en gezond leven in de 21e eeuw.
Datum: 26 september, 2014


APS
Differentiëren bij taalvaardigheden
Tijdens deze conferentie komt differentiatie bij de verschillende taalvaardigheden aan bod. Zowel bij lezen als bij schrijven kan differentiëren zorgen voor meer gemotiveerde leerlingen.
Datum: 30 september, 2014 

EDventure
Cursus ‘Beter communiceren met ouders’
Leerkrachten en intern begeleiders verwerven kennis en vaardigheden voor geslaagde communicatie met ouders.
Datum: 30 oktober, 2014

Een schooljaar met ambities

Rhea Flohr is docent aardrijkskunde op een VMBO-LWOO onderbouw school en mentor van een brugklas.

Voor mij als docent is het heerlijk dat een jaar twee startpunten heeft. Op 1 januari start een nieuw kalenderjaar, waarbij traditiegetrouw goede voornemens worden gemaakt. Ergens in augustus start ook weer een nieuw schooljaar: weer een nieuw begin en een moment om goede voornemens te maken voor het komende schooljaar.

Gedurende de zomerperiode neem ik altijd wel even tijd om te bedenken waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Wat heb ik gedaan het afgelopen jaar wat erg goed werkte en wat neem ik mee naar het nieuwe jaar? Maar ook: wat heb ik geprobeerd en pakte niet op de juiste manier uit? Ik bekijk ook aan het begin van ieder jaar waar ik mij op wil focussen. Welke doelstellingen wil ik gaan behalen het komende jaar? Wat heb ik daarvoor nodig?

Als actief lid van 'The Crowd' lukt het mij goed om samen met gemotiveerde collega’s te professionaliseren op allerhande gebieden. Komend jaar ga ik bijvoorbeeld aan de slag met iPad’s op school, daar wil ik veel over weten. Samen met mijn collega’s wil ik het ICT-gebruik in de klas meer stimuleren. Er zijn verschillende activiteiten in het komende schooljaar waar we mee aan de slag gaan.

Ik heb weer zin in een leerzaam en vreugdevol nieuw schooljaar. Ik wens al mijn collega’s hetzelfde toe! Vraag jezelf af waar je goed in wilt worden, zoek de bijpassende scholing en ga ermee aan de slag!

Tweet ButtonFacebook Like Button

Agenda

30 september, 2014, Eindhoven
Slotcongres: Leraren leren als gelijken

3 oktober, 2014, Groningen
Leren met Tablets

8 oktober, 2014, Den Bosch
Lerarencongres

8 oktober, 2014, Utrecht
Kennismodule Dyslexie in combinatie met Hoogbegaafdheid


9 oktober, 2014, Utrecht
PPSI X-factor voor externe vertrouwenspersonen in het onderwijs

15 oktober, 2014, Roermond
Conferentie Breinsleutels

1 november, 2014, Hilversum
Energizer

5 november, 2014, Zwolle
Vlootschouw: onderzoek in de schijnwerpers