Af Lars Ulriksen, formand for DUNs bestyrelse
Skriv, fortæl og bliv inspireret
Stillingsstrukturen fra 2019 lægger vægt på, at alle undervisere på universiteterne skal udvikle deres pædagogiske kompetencer gennem hele deres ansættelse. Det samme gælder konsulenter og udviklere – der er brug for at udvikle sine kompetencer, som tiden går.
En vigtig måde at gøre det på er at dele erfaringer med andre – se og høre, hvad de gør, og få deres feedback på det, man selv har gjort. En vigtig rolle for DUN er at skabe rammer for netop dette: at undervisere og udviklere kan dele erfaringer og inspiration med hinanden. Det er der god mulighed for i dette efterår. DUN-konferencen 2021 bliver afholdt den 7. og 8. oktober på Vingstedcenteret ved Vejle. Hvis man ikke har meldt sig til endnu, kan det nås senest den 6. september. I juni 2022 afholder DUN ICED 2022 Conference - en international konference for ’educational developers’, hvor man kan møde universitetspædagogisk engagerede deltagere fra hele verden. Frist for at indsende egne bidrag er den 1. oktober, men hvis man bare vil lytte og kommentere, er tilmeldingsfristen først den 1. maj 2022. Og så er der DUT,
DUN’s tidsskrift, som udkommer to gange om året med artikler om udvikling og forskning inden for det universitetspædagogiske område. Det er godt at læse, men det vil være endnu bedre, hvis flere vil bruge DUT som formidlingskanal for projekter og erfaringer. Det kan også være studerende, som har skrevet projekt om universitetspædagogik, som måske kunne dele resultaterne i form af en artikel. Næste deadline er den 1. november. Jeg håber, vi mødes til erfaringsudveksling et eller flere af de tre steder. Der kommer til at være et mylder af kloge, engagerede mennesker med nye perspektiver på det, vi går og laver. Hav et godt, nyt studieår.
Læs hvad de 3 keynotes skal tale om på DUNK 21
Deadline for upload af Video podcast, MP4-format: 15. september 2021
I år kan du præsentere et projekt eller en indsigt i en Video podcast på 3-5 min. Din præsentation kan være et tillæg til et andet præsentationsformat eller din præsentation kan stå alene som indlæg på konferencen.
Forlænget tilmeldingsfrist til DUNK 2021
Tilmeldingsfrist: 6. september 2021
Så længe der er plads.
Universitetspædagogisk Snak, UPS
Vejledning
I denne udgave af DUNs podcastserie, har værten Kasper Bergstrøm fået besøg af Helle Merete Nordentoft fra AU og Hanne Nexø Jensenen fra KU.
De kommer med praktiske råd, hvis du gerne vil gøre mere ift. vejledning.
Online webinar
Teaching for Values in Design
Date: August 26, 2021
Deadline: August 20, 2021
The webinar shares the results of a 3-year long cross-European project co-funded through the Erasmus + programme, where experts, teachers and educational developers have worked together to create a pedagogical framework aimed at helping teachers in higher education teaching for values in design.
Seminar
Learning Analytics på videregående uddannelser
- muligheder og udfordringer
Dato: 12. oktober 2021
Tilmeldingsfrist: 8. oktober 2021
Center for Digital Education, CDE, vil - sammen med Learning Analytics teamet fra KU’s fællesadministration i Uddannelser & Studerende, US - præsentere vinkler på arbejdet med Learning Analytics på Københavns Universitet både ud fra et praksisperspektiv og et forskningsperspektiv, samt forsøge at afmystificere feltet Learning Analytics.
The University Becoming
- Perspectives from Philosophy and Social Theory
This volume wholeheartedly engages with the current climate in higher education and provides not only a thorough analysis of the foundational elements constituting higher education but also a critical discussion of possible connections to societal and cultural domains and policy debates.
Anbefaling af artikel fra DUT
Der findes mange spændende og brugbare artikler i DUTs arkiv, og
DUNs bestyrelse vil jævnligt finde en artikel, som fortjener ny opmærksomhed, frem fra arkivet.Denne gang er det Kasper Berstrøm, der har udvalgt
en artikel.
Mere kaffe og mere peer feedback
Jeg er vild med elektronik, kaffe, min kæreste og peer feedback! Derfor kommer det næppe som en overraskelse, at jeg endnu en gang vil anbefale en artikel om peer feedback.
Jeg elsker peer feedback, fordi det giver de studerende et større læringsudbytte og en dybere faglig forståelse. Desuden så tvinger det os som undervisere til at være skarpe og eksplicitte om opgavens kriterier. Begge disse pointer er noget, der bliver berørt i artiklen.
Som en schweizerkniv kan et velstruktureret peer feedback-forløb løse en masse af de forskellige udfordringer, vi oplever i undervisningen. Får de studerende nok feedback? Kan vi sikre os, at de studerende fordyber sig i det faglige stof? Reflektere de studerende over den feedback, de giver og modtager?
Alle disse udfordringer er noget, man - i min optik - relativt effektivt kan imødekomme med flere peer feedback-forløb. Al forandring kræver energi og tid, men peer feedback er en af dem, der formentlig er besværet værd.
Men hvilken artikel er det så, jeg vil anbefale? Ja, det må du vente lidt med endnu, for først skal jeg lige sikre mig, at du er klar til at begynde at læse. Jeg vil foreslå, at du finder en behagelig stol og fylder koppen op med noget varmt at drikke - måske endda et glas vin, hvis du er på hjemmekontoret. Luk døren og computeren, sæt mobilen på lydløs og pacificer ungerne med en IPad. Sørg for at have en blok og noget at skrive med, for forhåbentlig får du gode idéer og inspiration til din egen undervisning, og de skal jo helst ikke gå tabt.
Nu er du klar til at læse ”Et statistikfags succesfulde omstrukturering – fokus på alignment og god feedbackpraksis” af Morten Nyboe Tabor og Rikke Lyngby von Müllen. PS: I denne samme udgave af DUT (nr. 28, årgang 15, 2020) er der også andre artikler om peer feedback.
PPS.: Hvis du bliver ramt af en pludselig motivationsbølge, så tvivl ikke, men skriv med det samme til din lokale pædagogiske enhed og bed om hjælp til at komme i gang med peer feedback.
Postdoc i uddannelsesledelse og kollegiale samarbejdsformer
Aarhus Universitet
Ansøgningsfrist: 27. august 2021
Centre for Educational Development, CED, søger en kollega, der ønsker at bidrage til realisering af centrets ambition om at styrke såvel forskning som kompetenceudviklingstilbud inden for uddannelsesledelse og kollegiale samarbejdsformer.
Co-editor for the International Journal for Academic Development
North America, Africa, the Middle East, or South America
Application deadline: September 22, 2021
An exciting opportunity has arisen for a co-editor position for the International Journal for Academic Development, IJAD. The editorial team are looking for a co-editor based in North America, Africa, the Middle East, or South America. The position is voluntary.
|